Wacky Wine Festival: tachtig wijnen, sushi en een optreden van Allstars | De Teylinger
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225518&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deteylinger.nl
Chantal en Koos Langeveld kijken uit naar de eerste editie van het Wacky Wine Festival.
Chantal en Koos Langeveld kijken uit naar de eerste editie van het Wacky Wine Festival. (Foto: Meriam Mesman)
Sassenheim

Wacky Wine Festival: tachtig wijnen, sushi en een optreden van Allstars

  Zakelijk

Sassenheim • Geniet van heerlijke wijnen, doe nog meer kennis op tijdens een van de workshops en dans op de muziek van een van Nederlands bekendste coverbands. Het Wacky Wine Festival heeft alle ingrediënten voor een gezellige zondag met vrienden en familie. De eerste editie van het festival is op zondag 14 oktober van 14.00 tot 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.wackywinefestival.nl. 

Proeven, leren, dansen', het is een notendop het idee bij het Wacky Wine Festival, uitgewerkt door Chantal Langeveld, samen met vader Koos eigenaar van het bekende Langeveld Wijnen in Sassenheim. Op zondag 14 oktober is het festival op de bovenverdieping bij Van der Valk Sassenheim-Leiden. "Drink een glas wijn met familie en vrienden, geniet van een hapje. Maak er een feestje van!", begint Chantal enthousiast haar verhaal.

Het plan voor het festival ontstond een jaar geleden. "Vooral in het voorjaar en de zomer zijn veel feesten en evenementen. Het najaar blijft iets achter. Daarom is het Wacky Wine festival een hele goede aanvulling." Vervolgens ging Chantal aan de slag. Het resultaat mag er zijn: een festival dat draait om samen genieten van wijn, hapjes en muziek.

Leer meer over wijn

Bezoekers kunnen vanaf 14.00 uur terecht voor heerlijke wijnen. Met een aanbod van ruim tachtig wijnen valt er genoeg te proeven. Chantal: "Achter iedere tafel staan ook mensen met kennis. Extra bijzonder is dat de eigenaren van wijnhuizen uit Frankrijk, Portugal, Italië en Turkije ook zelf aanwezig zijn en alles kunnen vertellen over hun wijn!". Dat gebeurt ook tijdens de vooraf te boeken masterclasses, die in aparte ruimtes worden gegeven. "Daar vertellen de producten meer over hun wijnhuis en het proces van wijn maken. De masterclasses worden gegeven door Wijnen uit Turkije, Sophie de wijnmaakster van Quinta de Monte d'Oiro uit Portugal en Francesca Dal Cero uit Italië. Het interessante is, het begint allemaal met een druif, maar uiteindelijk is geen enkele wijn hetzelfde. Uiteraard ga je daarna ook proeven."

Het is direct ook het grote verschil met de twee proeverijen, die Chantal en haar vader in het voorjaar en najaar organiseren voor klanten. "Bij de proeverijen proef je een bodempje, bij het festival geniet je echt van een half of heel glas wijn. De proeverijen blijven we doen, de eerstvolgende is trouwens op zondag 28 oktober. Maar het festival vervangt ze dus niet. Het is echt een extra. En extra leuk!"

Sushi, hamburgers en Allstars

Het Wacky Wine Festival draait om samen genieten. "Tijd doorbrengen met mensen die je leuk vindt, dat is zo belangrijk. Proef met vrienden, familie of collega's de verschillende wijnen. Ga lekker zitten in een van de zitjes, voer een goed gesprek of praat even bij. Bestel een borrelplank, sushi van OZZO of ga voor een hamburger waarvoor je zelf een topping hebt gekozen." Ook is aan de bierliefhebbers gedacht. "We hebben tien biertjes van Schelde Brouwerij. Ook zij staan achter een eigen stand en kunnen alles over hun biertjes vertellen!".

Het feest is compleet met optredens van coverband Allstars, DJs4U verzorgen tussendoor de muziek. "Er mag zeker gedanst worden. Juist eigenlijk!", lacht Chantal. "Al mag iedereen het voor zichzelf weten hoor. Het draait echt om een middag en avond genieten van wijn en van goed gezelschap. Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in!"

Vijf euro korting met De Teylinger!

Kaarten voor het Wacky Wine Festival kosten 12,50 euro (inclusief welkomstdrankje) en zijn verkrijgbaar in de winkel (Hoofdstraat 232) en via de website: www.wackywinefestival.nl.

De Teylinger mag een lezersactie houden: de eerste 150 kaarten kosten slechts 7,50 euro. Met de actiecode TEYLINGERLEZERSACTIE kunnen lezers online kaarten bestellen.

Bij de tickets zijn direct ook de masterclasses te boeken. Deelname aan een workshop kost 5 euro en reserveren kan via www.wackywinefestival.nl.

Ook munten voor de wijn (halve en hele glazen) en voor de hapjes zijn online alvast te bestellen. Bij binnenkomst ontvang je ze dan. Munten kopen op de dag zelf is ook mogelijk.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225518&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>