Michael van Broekhoven en John van Oosten samen met het team voor de nieuwe Happy Bodies aan de Hoofdstraat. | Foto: Willem Krol
Michael van Broekhoven en John van Oosten samen met het team voor de nieuwe Happy Bodies aan de Hoofdstraat. | Foto: Willem Krol Foto: Willem Krol

Happy Bodies is hét alternatief voor de 'normale' sportschool

Zakelijk

Sassenheim • De tiende vestiging van Happy Bodies opende vorige week zaterdag de deuren aan de Hoofdstraat 190a. Goed nieuws voor iedereen die slank en fit wil worden en blijven, want met de nieuwste methode duurt een training slechts 35 minuten.

"We hebben de perfecte locatie voor een lifestyleclub, waarvan wij denken dat zeker behoefte aan is!". Enthousiast vertellen eigenaren Michael van Broekhoven en John van Oosten over Happy Bodies. De twee vrienden - ze kennen elkaar al 21 jaar- zijn een paar dagen voor de officiële opening nog bezig met de afronding. Toch is al goed te zien waar Happy Bodies voor staat. De ruimte is licht en open ingericht. De koffietafel biedt plek aan veel mensen. Michael: "Het unieke aan deze lifestyleclub is de persoonlijke aanpak in de huiselijke sfeer. Wij bieden een oplossing voor mensen die niet graag sporten en zich niet op hun gemak voelen in een normale sportschool. De muziek staat niet te hard en we hebben bijvoorbeeld maar drie spiegels in het pand: die hangen allemaal in de kleedkamers!".


John loopt naar de opvallende cirkel van apparaten toe. "In de Milon Cirkel sport je snel, veilig en heel eenvoudig. Het is een circuittraining met volledig automatisch ingestelde apparaten. Je traint dan op het meest ideale niveau; dat van de optimale verbranding. Het lichaam verbrandt nog dagenlang vetten."

Training op maat

Iedere sporter bij Happy Bodies geeft in een eerste intakegesprek met de lifestylecoach aan wat zijn doel is en of er eventuele klachten zijn. Vervolgens wordt het hele lichaam gemeten met de InBody. Lengte, gewicht, vetpercentage, maar ook huidige spierkracht worden vastgelegd op een speciale persoonlijke chipkaart. Vervolgens loopt de lifestylecoach mee tijdens de ronde sport en stelt alle apparaten goed in. Die instellingen worden bewaard op de chipkaart en iedere keer past het toestel zich aan de sporter aan. John: "Dit zorgt voor een efficiënte training en beperkt de kans op blessures. Ook is de lifestylecoach altijd aanwezig om te helpen of te begeleiden".

Door de doeltreffendheid is het genoeg om 35 minuten per keer te trainen. En dan niet iedere dag, maar twee keer in de tien dagen, vertelt Michael, al jaren woonachtig in Sassenheim. "Dat maakt het voor veel mensen zo geschikt. Binnen drie kwartier kun je weer thuis zijn. Dus als de kinderen naar school zijn, of voordat je naar je werk gaat, kun je een complete work-out doen." Happy Bodies is doordeweeks open van 7.30 tot 13.00 uur en van 16.00 tot 21.30 uur, en in het weekend van 8.00 tot 13.00 uur.

Zitten is nieuwe roken

Daarnaast is ook het trainingsprogramma Five te volgen, met name voor mensen met een zittend beroep. John: "Zitten is het nieuwe roken en veroorzaakt veel klachten. Met het speciale programma Five worden de spieren op een goede manier geactiveerd. Five vermindert en geneest lichte tot heftige pijn. En werkt tegen artrose en gewrichtsproblemen".

Happy Bodies heeft een speciale openingsdeal. Claim hiervoor één van de honderd gratis maandkaarten op www.happybodies.nl.

Tot slot biedt Happy Bodies ook nog personal training en fysiotherapie aan. Het maakt het pakket compleet. Michael en John werken met een unieke garantie '90 dagen niet goed, geld terug'. Michael: "Ben jij na 90 dagen niet tevreden? Dan krijg jij zonder gedoe je geld terug. Maar we verwachten niet dat daar veel gebruik van wordt gemaakt. In de andere vestigingen sporten veel mensen al naar volle tevredenheid. Van het zien van resultaten word je nu eenmaal blij. Het motiveert ook enorm. Daar doen we het voor: laagdrempelig sporten met veel plezier."

Uit de krant