Afbeelding
Foto: Piet van Kampen

Van der Valk in finale van Beste Leerbedrijf Horeca

Zakelijk

Sassenheim • Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden staat in de finale van de strijd om de titel 'Beste Leerbedrijf Horeca 2018/2019'. De andere twee kanshebbers zijn Hotel Okura Amsterdam en De Euromast Rotterdam. De finale is op dinsdag 8 januari tijdens de horecabeurs Horecava in de RAI in Amsterdam

De drie genomineerden wisten zich als beste te onderscheiden en werden op maandag 3 december ingelicht over hun nominatie. Ze blinken uit in een goede samenwerking met scholen, deelname aan verschillende brancheactiviteiten en hebben veel aandacht voor de leerling als individu. Bovendien zijn zij sterk in het begeleiden van leerlingen, aangezien de leerlingen ook de samenhang tussen de verschillende afdelingen binnen het bedrijf meekrijgen en leren. Hierdoor krijgen de leerlingen een breed beeld van de mogelijkheden in de branche en staan zij zelfverzekerd op de werkvloer. Door deze aanpak maken deze leerbedrijven het werken in de horeca aantrekkelijker en stomen zij een nieuwe generatie klaar die echt enthousiast is over het vak. Ricardo Eshuis, commissievoorzitter van de wedstrijd, voegt daaraan toe: "De genomineerde bedrijven blinken uit in het integreren van leren en werken op de werkvloer. Het gaat veel verder dan alleen het begeleiden van BBL-leerlingen. Leren en ontwikkelen is bij de top drie onderdeel van de bedrijfsvoering en is een doel op zich voor medewerkers en management."

Finale

De leerbedrijven krijgen binnenkort bezoek van de gehele commissie. Daarna zullen ze in spanning moeten wachten op de uitslag, die bekend wordt gemaakt op dinsdag 8 januari 2019 tijdens de Horecava in de RAI in Amsterdam.  De winnaar mag niet alleen een jaar lang de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2018/2019 dragen, maar wint ook de award, met bijbehorend muurbordje en mag een dag meelopen met een SVH Meester naar keuze. 

Uit de krant