Logo deteylinger.nl
Bezoekers proeven gerechten in de supermarkt. | Foto: pr.
Bezoekers proeven gerechten in de supermarkt. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Gerechten proeven tijdens Kerst Festival

  Zakelijk

Sassenheim/zakelijk • Wat op tafel te zetten tijdens de kerstdagen? Het is een vraag die in veel gezinnen wordt gesteld. Supermarkt Albert Heijn bedacht daar een oplossing voor: een eigen Kerst Festival in de winkel, inclusief recepten en proeverijen.

De supermarkt aan het Voorhavenkwartier is al helemaal in kerstsfeer. En met nog een kleine week te gaan tot Kerstmis ook direct een goede plek om inspiratie op te doen voor de feestdagen, dachten manager Nathan Ririhena en zijn team. Zij toverden de supermarkt op donderdag 13 december om in het eerste lokale Kerst Festival. "Mijn collega vertelde over het gelijknamige landelijke festival van AH, dat ieder jaar in het Spoorwegmuseum werd gehouden. Daar werden gerechten uit het magazine Allerhande gekookt en konden bezoekers die proeven. Dit jaar ging dat niet door. Zonde, vonden wij. Dan dus in onze eigen winkel!".

Côte de Boeuf met Vietnamese salsa

Tijdens het festival bereidden een aantal enthousiaste medewerkers de gerechtjes, zoals bloody mary amuse soep en gorgonzola hapjes met abrikozen en walnoten. Op de broodafdeling werd genoten van de passie broden en het Zwitsers kaasfondue. Twee chefs waren ingevlogen voor het hoofdgerecht: Côte de Boeuf met Vietnamese salsa. Tot slot was het ook smullen bij de toetjes, de toffee fondue met banaan en tropisch fruit met citroen ijs. De 300 bezoekers gingen voldaan naar huis, met volop inspiratie voor smakelijke feestdagen.

Meer berichten