Gratis slaaples tijdens World Sleep Day | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Rina de Jong.
Rina de Jong. (Foto: pr./Danielle van der Spek)
Sassenheim

Gratis slaaples tijdens World Sleep Day

  Zakelijk

Sassenheim/zakelijk • Moeite met inslapen, doorslapen of vroeg wakker worden? Slaapoefentherapie in Sassembourg kan uitkomst bieden. Van 13 tot en met 20 maart kunnen lezers gratis en vrijblijvend een proef slaaples aanvragen in de Mensendieckpraktijk Sassenheim

Herken je je in een slechte slaper? Sta je vaak vermoeid op? Je bent niet alleen. In Nederland hebben zo'n vier miljoen mensen last van slapeloosheid. Vrijdag 15 maart is wereldwijd uitgeroepen als World Sleep Day. Op deze dag wordt internationaal aandacht gevraagd voor slapen en slaapproblemen.

Wat is de gouden tip?

Het is belangrijk om 's avonds tot rust te komen. 'Opslomen' is daar een mooi woord voor. Niet tot laat sporten of werken en rennend je bed in, maar eerst ontspannen. En een uur voor je naar bed gaat weg met telefoon of tablet, want daardoor ga je 'aan' en je moet juist 'uit'.

Werken middeltjes zoals warme melk of een glas wijn?

Niet echt, alcohol lijkt misschien een goed idee en je slaapt er soms gemakkelijker van in. Maar het zorgt er ook voor dat je midden in de nacht onrustiger wakker wordt, dus daar schiet je niets mee op.

Een van de oplossingen is Slaapoefentherapie. Wat leer je tijdens Slaapoefentherapie? Dat hangt ervan af wat het probleem is, dus dat wordt eerst onderzocht. Je neemt de dag door en bespreekt wat invloed kan hebben op het (niet) slapen. Verder wordt het vertrouwen om weer te kunnen slapen verbeterd door ontspanningsoefeningen, slaapeducatie en advies over slaaphygiëne.

Test

- Heeft u moeite om in slaap te vallen?

- Wordt u vaak wakker 's nachts en kan u dan moeilijk doorslapen?

- Wordt u te vroeg wakker in de ochtend? Staat u vermoeid op?

- Bent u overdag vermoeid of heeft u slaapaanvallen?

- Bent u prikkelbaar?

- Heeft u geheugen-en/of concentratieproblemen?

- Slaapt u gemiddeld korter dan 5 uur per nacht?

Is uw antwoord 'Ja' op een van bovenstaande vragen, schrijft u zich dan in voor een proefles slapen Van 13 tot en met 20 maart kunnen lezers gratis een proef slaaples aanvragen in de Mensendieckpraktijk Sassenheim bij Rina de Jong. Zij is oefentherapeut Mensendieck en Slaapoefentherapeut. Meer informatie via 0252-231292, mensendiecksassenheim@kpnmail.nl of www.mensendiecksassenheim.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>