'Rabo-gezicht' Koos van der Vlugt met pensioen | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Koos van der Vlugt gaat na 48 jaar trouwe dienst met pensioen.
Koos van der Vlugt gaat na 48 jaar trouwe dienst met pensioen. (Foto: Piet van Kampen)
Sassenheim

'Rabo-gezicht' Koos van der Vlugt met pensioen

  Zakelijk

Sassenheim • Er zijn vandaag de dag niet zo veel werknemers die hun arbeidzame leven lang bij een en dezelfde werkgever hun diensten hebben verricht. Koos van der Vlugt is echter een van hen. Na 48 jaar trouwe dienst gaat hij van een welverdiend pensioen genieten.

Door Piet van Kampen

Het is geen grap maar realiteit dat Van der Vlugt op 1 april voor de laatste keer plaats neemt achter zijn bureau in de Rabovestiging aan de Hortuslaan in Sassenheim. Na jarenlang 'bankzitter' te zijn geweest, breekt een nieuwe dimensie aan in zijn leven. In zijn team bij de Rabobank was hij altijd een vaste waarde en niet zoals in de sport, een bankzitter die af en toe een bijdrage levert in de strijd. Hij was er altijd, vanaf 1 juli 1971 toen hij voor het eerst in de toenmalige vestiging in Voorhout plaats nam achter de balie. Van der Vlugt blikt terug op dat moment. "Ik ging maandag om vijf uur solliciteren en kon de andere dag direct aan het werk bij directeur Nard van der Nouland. Zo snel ging dat." Met een MULO-diploma in zijn bagage zag de directeur dus blijkbaar een bruikbare kracht in Koos. De praktijk heeft geleerd dat het een juiste keuze van zowel van Van der Nouland als zijn toen nog jonge werknemer was, want het bleek het begin van een lange loopbaan.

Ontwikkelingen

De afscheid nemende Van der Vlugt blikt terug op zijn carrière. "Er is veel veranderd. Van geld tellen, een boekhoudmachine, spaarbankboekjes met de hand invullen, betaalcheques sorteren die voor alle verschillende banken bestemd waren tot aan de automatisering en het digitale tijdperk," somt hij glimlachend de ontwikkelingen in een notendop op. Van der Vlugt verkaste later naar de vestiging aan de J.P. Gouveneurlaan in Sassenheim, zijn woonplaats. "Toen was het Rabobank Teylingen en in 2000 werd het Rabobank Bollenstreek. Deze fusie was vervelend voor een aantal collega's, maar ik behield gelukkig mijn baan. In de loop der jaren heb ik veel tussentijdse bijscholing gedaan vanwege alle nieuwe ontwikkelingen binnen de bankwereld." Zelf ontwikkelde hij zich van administrateur, kasboxbeheerder, baliemedewerker, leidinggevende aan de baliemedewerkers en hypotheekadviseur tot adviseur van algemene dagelijkse bankzaken.

Afscheid van vertrouwd gezicht

Wat is er zo leuk aan dit werk? Koos: "Het contact met de klanten. Hen goede adviezen geven en herkend worden als je ze goed van dienst bent geweest. Dat is het mooie van dit vak. Je bouwt een vertrouwensrelatie met klanten op". Manager Michelle van Bohemen: "Als de klant binnen komt en zij zien Koos niet, dan vragen zij 'Is Koos er niet?' Dat zegt genoeg". Dat vertrouwde gezicht zullen zij gaan missen. Tot en met 27 maart kunnen klanten even binnen lopen aan de Hortuslaan om afscheid van Van der Vlugt te nemen.

Leuke dingen

De tijd van het mooie en leuke werk zit er op. Ruimte voor andere leuke dingen zoals vissen, wandelen, vrijwilligerswerk bij v.v. Teylingen, biljarten en als hij 40 jaar getrouwd is samen met zijn echtgenote en kinderen een rondreis door Vietnam maken. Van der Vlugt zal zich beslist niet vervelen maar zijn werk en de klanten zeker gaan missen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>