Citymanager stopt en gaat bij de gemeente werken | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
John van der Tol (l) neemt afscheid. Voorzitter Frans Heemskerk (r) moet daarom met het bestuur op zoek naar een nieuwe citymanager.
John van der Tol (l) neemt afscheid. Voorzitter Frans Heemskerk (r) moet daarom met het bestuur op zoek naar een nieuwe citymanager. (Foto: Willem Krol)

Citymanager stopt en gaat bij de gemeente werken

  Zakelijk

Teylingen • John van der Tol stopt na bijna drie jaar met de functie van citymanager en gaat per 1 juni binnen de ambtelijke organisatie van Hillegom, Lisse en Teylingen (HLTsamen) een rol vervullen als contactfunctionaris ondernemers.

Van der Tol: "Binnen HLTsamen werd er gezocht naar een netwerker in hart en nieren, iemand die dat talent wil inzetten voor het opbouwen en onderhouden van een groot netwerk van bedrijven en ondernemersorganisaties binnen de drie gemeenten en iemand die zowel de taal van de ondernemers als die van de overheid spreekt. Dit alles is op mijn lijf geschreven en voelt voor mij als een logische volgende stap vooruit".

Eerste contact tussen ondernemers en gemeente

Van der Tol zegt in de drie jaar als citymanager voldoende ervaring te hebben opgedaan over de werkwijze binnen de gemeente en de samenwerking tussen ondernemers en ambtenaren. "In de nieuwe rol zal ik aan de voorkant van de gemeentelijke organisatie opereren, blijf ik zichtbaar en betrokken en ben ik samen met mijn twee aanstaande collega's Suzan van de Waal en Marit Heij het eerste contact tussen ondernemers en gemeenten binnen HLTsamen".

Nieuwe citymanager

Het bestuur van de Stichting Citymanagement Teylingen laat weten op zoek te gaan naar een nieuwe citymanager. Voorzitter Frans Heemskerk: "De afgelopen drie jaar stonden in het teken van het opbouwen van deze voor Teylingen nieuwe functie. John heeft zich ontpopt als een echte verbinder van ondernemers onderling en tussen ondernemers en de gemeentelijke overheid. We bedanken John voor zijn bijdragen en tomeloze inzet. We begrijpen deze nieuwe stap in de loopbaan van John heel goed en wensen hem veel succes met het inzetten van zijn kwaliteiten in deze nieuwe functie."

Centrummanager Lisse

Binnen HLTsamen is afgesproken dat Van der Tol zijn opdracht als centrummanager van het Dorpshart in Lisse, voor een dag in de week, naast zijn nieuwe aanstelling voorlopig blijft vervullen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>