Logo deteylinger.nl
<p>Carla en Peter Romijn (r) samen met nieuwe eigenaren John Schollink (l) en Ren&eacute; Minnee. | Foto: pr.</p>

Carla en Peter Romijn (r) samen met nieuwe eigenaren John Schollink (l) en René Minnee. | Foto: pr.

(Foto: pr.)
Sassenheim

Peter en Carla Romijn nemen afscheid van Romijn Kappers

  Zakelijk

Sassenheim • Peter en Carla Romijn openden 35 jaar geleden hun eerste salon. Nu is het tijd om in Sassenheim en Voorhout de sleutels over te dragen.

Het is een gekke tijd om afscheid te nemen, is zo ongeveer het eerste wat Peter en Carla Romijn zeggen als ze thuis in Voorhout aan tafel zitten. ‘Jonkies’ waren ze nog toen ze 35 jaar geleden de kans kregen om de zaak van Gerard Mizana aan de Vijfmeiweg over te nemen. In Leiden werkten ze nog voor een werkgever, nu gingen ze zelfstandig verder. Een goede keuze, bleek al snel. “Het ging in no-time als een speer, he Car,” lacht Peter naar zijn vrouw.

Meerdere salons

Het succes zorgde niet voor stilstand. In tegendeel. Wie Peter en Carla kent, weet dat stilzitten niet in hun vocabulaire voorkomt en dat ze blijven vernieuwen. In 2008 breidden ze Romijn Kappers uit naar Voorhout, met een goedlopende salon aan de Jacoba van Beierenweg. In 2010 verhuisden ze binnen Sassenheim, naar een gloednieuw pand aan het Voorhavenkwartier. En daar kwamen La Ronda in Sassembourg, en twee Moments for Hair-salons in Oegstgeest, ook nog bij. Met veel succes en plezier bouwden ze verder aan hun droom.

Jubileumjaar

En toen kwam 2020. Een jaar dat goed begon, met zicht op het 35-jarig jubileum in november van dat jaar. Er waren al plannen om het te vieren, maar ook om langzaamaan verder te kijken. Carla: “Toen we in 2019 34 jaar bestonden zijn we gaan nadenken, en vonden het 35ste jaar wel een mooi moment om te stoppen. Toen zijn we daar over na gaan denken en in gesprek gegaan. Eerst met onze medewerkers, of zij interesse hadden, en later met andere geïnteresseerden.” Door de coronamaatregelen moesten de salons dicht en kwam alles tot stilstand. Tot juni, toen ze om tafel gingen met Jasper en René Minnee. Zij hebben met hun concept Cuts & Colours al meerdere salons in Zuid-Holland, waarvan de dichtstbijzijnde in Leiderdorp zit.

Afscheid van klanten

Afgesproken werd dat ze de sleutels op 1 maart 2021 zouden overdragen. Tot die tijd keken Peter en Carla er naar uit al hun klanten nog eens te zien. Carla: “Vanaf november wilden we de klanten meenemen in het feest van ons jubileum, met een gebakje of een cadeautje. En zo konden we ook meteen passend afscheid nemen. Maar dat kon nu allemaal niet!”

Het voelt daardoor vreemd om op zo’n manier te moeten stoppen en veel klanten niet meer te kunnen zien. Carla: “We vinden het echt heel spijtig dat het op deze manier moet, we hadden echt gehoopt dat het anders had gekund. We willen via deze weg al onze klanten in Sassenheim en Voorhout ontzettend bedanken voor 35 jaar vertrouwen en gezelligheid. We zijn blij dat we ze 35 jaar lang blij hebben kunnen maken in onze salons.”

Romijn Kappers blijft voorlopig nog op de gevel staan, en ook de vaste kapsters blijven in de salons. Geen grote veranderingen dus. De plannen zijn wel om de twee salons binnen het concept van Cuts & Colours te laten passen, maar die verbouwingen staan voor een later moment gepland. La Ronda in Sassembourg blijft, net als de salons in Oegstgeest, wel onder de vlag van Romijn Kappers.

Genieten van het leven

En nu op naar het volgende hoofdstuk. Ze hebben door de verplichte sluitingen wel alvast een voorproefje gekregen op hun pensioen. “Veel fietsen, echt heerlijk” lacht Peter, “ we zijn de hele streek doorgefietst.” Hij kijkt uit naar meer vrije tijd, even geen drukke werkagenda meer. Er is tijd voor andere zaken. Wat ze nu gaan doen? “Lekker genieten van het leven.”

Meer berichten