DroomSaam: nieuwe B&B kamers bij KookSaam
Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Regio

DroomSaam: nieuwe B&B kamers bij KookSaam

  Zakelijk

Regio • Op een prachtige plek, midden tussen de bollenvelden aan de Heereweg, biedt Stichting KooKSaam sinds twee jaar dagbesteding aan op het gebied van horeca. Daar komen nu ook twee Bed & Breakfast-kamers bij.

In de sfeervolle wagenschuur, welke compleet verbouwd is en beschikt over een professionele keuken met alle benodigde apparatuur leren jongeren vanaf 17 jaar koken en bakken. Zowel een stageplek vanuit speciaal onderwijs als langdurige dagbesteding is mogelijk. In een kleine groep van maximaal zes deelnemers wordt er gekeken naar ieders wensen en kwaliteiten. “We gaan uit van wat er wel kan en denken liever in uitdagingen dan beperkingen!,” zegt Ingrid Bekkering van KookSaam. “Met behulp van enthousiaste en betrokken vrijwilligers en één vaste begeleider kunnen we de groep optimaal begeleiden en is er veel persoonlijke aandacht. Het belangrijkste doel is een nuttige maar vooral fijne dag met elkaar hebben.”

Inmiddels zijn er diverse KookSaam producten die verkocht worden zoals de befaamde appeltaart, cake, diverse soepen en fruitige jam. Ingrid: “Hieruit halen de deelnemers veel voldoening, net als de warme maaltijd die elke donderdag voor het tegenovergelegen Thomashuis wordt gemaakt. Omdat de huidige drie dagen vol zitten wordt er binnenkort gestart met de vierde dag. Nieuwe deelnemers zijn dan van harte welkom.”

Ontbijtjes

Vanaf april zullen de twee B&B kamers “DroomSaam”, die eveneens in de Wagenschuur zijn gecreëerd, ook weer verhuurd worden en kunnen heerlijke ontbijtjes hun weg naar de gasten vinden. Dat daar vers gebakken broodjes vanuit de dagbesteding bij kunnen zitten maakt het extra speciaal en is een mooi voorbeeld van maatschappelijk ondernemen.

Zowel op Facebook als Instagram zijn de ontwikkelingen van de stichting te volgen, want stil staan is er niet bij.

Meer berichten