Logo deteylinger.nl
Teylingen

Proefperiode sociale teams Voorhout en Warmond verlengd

  Zorg & Welzijn

Teylingen • In Voorhout en Warmond zijn sinds een jaar sociale teams actief. Dit jaar is als proefperiode gebruikt om te kijken welke waarde de teams hebben bij het ondersteunen van inwoners op het gebied van zorg en welzijn. De proef is verlengd tot het einde van 2017.

Tot nu toe zijn in totaal 91 inwoners van Voorhout en Warmond door het sociaal team geholpen. Wegens succes is de proefperiode daarom verlengd tot het einde van dit jaar. Resultaten en knelpunten die zich aandienen, worden gebruikt om tot een goede werkvorm in Teylingen te komen. Zo kan een structureel aanbod van integrale ondersteuning ontstaan.

Waar zijn de teams voor?
De beide sociale teams helpen inwoners op verschillende vlakken, bijvoorbeeld in ondersteuning bij het op orde brengen van financiën, als mantelzorger, een luisterend oor voor mensen die zich eenzaam voelen, bij verlies of rouw en ondersteuning bij onenigheid met bijvoorbeeld buren.

Samenwerking met organisaties

In het sociaal team werken de volgende organisaties samen: MEE ZH-N, Kwadraad, Welzijn Teylingen, ISD, Activite, Marente en Buurtzorg. Bovendien weten zij ook de weg naar andere organisaties die kunnen helpen.


De sociale teams zijn bereikbaar via het telefoonnummer van de gemeente, namelijk 14 0252. U vraagt vervolgens naar het sociaal team van een Voorhout of Warmond.
Mailen kan ook: sociaalteam-voorhout@hltsamen.nl of sociaalteam-warmond@hltsamen.nl. Ze hebben beide ook een Facebookpagina waar allerlei informatie en nieuws wordt geplaatst.

Meer berichten