Logo deteylinger.nl
Feest in het ontmoetingcentrum tijdens het optreden van dj Berthil van Wijk. | Foto: pr.
Feest in het ontmoetingcentrum tijdens het optreden van dj Berthil van Wijk. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Voorhout

Ontmoetingscentrum Dementie viert vijfjarig bestaan

  Zorg & Welzijn

Voorhout • Het Ontmoetingscentrum Dementie bestond vorige week vijf jaar en dat werd feestelijk gevierd met deelnemers, mantelzorgers en het team. Eerst bedankte teammanager Joke Dijkstra het team en alle betrokkenen, daarna zorgde dj Berthil van Wijk van de vroeger populaire discotheek in Noordwijk Boule 7 ervoor dat de voetjes van de vloer gingen.

Het ontmoetingscentrum richt zich op mensen met geheugenproblemen èn hun partner.  U kunt er terecht voor begeleiding, adviezen en een dagprogramma. Door een compleet programma worden zowel cliënt als mantelzorger geholpen om op een prettige manier thuis te kunnen blijven wonen. Het centrum is vijf dagen per week geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Begeleiding

"Het ontmoetingscentrum helpt mensen met (beginnende) dementie door het bieden van begeleiding bij de aanpassing aan en verwerking van de eigen beperkingen", vertelt Joke Dijkstra, teammanager Ontmoetingscentrum Dementie. "Zo kunnen we het verergeren van problemen voorkomen of vertragen." Bij mantelzorgers dreigt het gevaar van overbelasting. "Daarom is er ook speciale aandacht voor deze groep, door hen gerichte ondersteuning te bieden middels individuele begeleiding en lotgenotencontact", vervolgt Dijkstra. "Zo kunnen we vroegtijdige opname van de partner voorkomen."

Meer berichten