Logo deteylinger.nl
Regio

De Zevensprong zoekt zweminstructeurs

  Zorg & Welzijn

Stichting De Zevensprong zwemt al meer dan 40 jaar in Noordwijk op zaterdagmorgen met deelnemers met een (meest verstandelijke) beperking, vroeger in het Bollenbad en nu in BinnenZee. 

De laatste 15 jaar is veel nadruk komen te liggen op het leren zwemmen van kinderen, die in de reguliere zwemlessen niet terecht kunnen wegens hun verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Omdat wordt lesgegeven volgens het Zwem-ABC, zijn de door deze kinderen behaalde zwemdiploma's ook echte diploma's! En in de afgelopen jaren zijn er tientallen afzwemmers geweest.

Het voortbestaan van deze activiteit loopt nu gevaar door gebrek aan zweminstructeurs. Dat zou betekenen dat voor meer dan 40 deelnemers de wekelijkse zwemochtend op korte termijn moet gaan stoppen. De Zevensprong wil dat natuurlijk niet en roept daarom lezers op zich beschikbaar te stellen als vrijwilliger of om familie/vrienden/kennissen op het zwemmen van De Zevensprong in Noordwijk te wijzen.

Leeftijd speelt geen rol. Een kleine financiële vergoeding behoort tot de mogelijkheden. Meer informatie bij activiteitenleider Elly Verbeek (0252-218091, elverbeek@hotmail.com) of secretaris Frans Snaar (06-12972244, franssnaar@outlook.com). 
 

Meer berichten