Logo deteylinger.nl
Bep Kaptijn ontvangt de nieuwe laptop uit handen van Mohammed Shaffiq. | Foto: pr.
Bep Kaptijn ontvangt de nieuwe laptop uit handen van Mohammed Shaffiq. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Sassenheim

Beursvloermatch brengt buurtkamer laptop

  Zorg & Welzijn

Sassenheim • Het was een lang gekoesterde wens van Bep Kaptijn, vrijwillige coördinator van Buurtkamer De inloop aan het Kagerplein. Stralend nam zij, in de druk bezochte ontmoetingsplaats, begin augustus een splinternieuwe laptop en printer in ontvangst van Mohammed Shaffiq.

Maatschappelijk betrokken ondernemer Shaffiq van Atlantis Solutions is duidelijk over zijn beweegredenen voor deze gulle gift: "Ik heb van mijn vader geleerd dat je onderdeel bent van de maatschappij en dat het mooi is, om waar je kunt, iets terug te geven aan die maatschappij"! Hans Lommerse van Lions Bollenstreek kijkt tevreden toe. Hij heeft tijdens de Beursvloer eind 2016 deze mooie match gemaakt namens Mohammed Shaffiq, die zelf niet aanwezig kon zijn. "Zo ziet Lions Bollenstreek het graag", licht hij toe, "maatschappelijke vraag en ondernemend aanbod met elkaar verbinden met een mooi resultaat! Daar doen we het voor!".

Bep Kaptijn wil de materialen inzetten om de functie van de Buurtkamer, onderdeel van Welzijn Teylingen, uit te breiden naar een soort Buurtkamer-Plus model. "Veel bezoekers en passanten van de Buurtkamer hebben behoefte aan meer informatie, maar die kunnen zij zelf niet vinden. Niet iedereen heeft een computer of kan informatie printen." Door de schenking van de heer Shaffiq kan zij, samen met andere vrijwilligers, veel meer betekenen voor wijkbewoners die met allerlei vragen zitten en de weg niet weten. "Kijk…daar doen wij het dan weer voor," zegt zij met een brede lach.

Meer berichten