Logo deteylinger.nl
Foto: pr
Voorhout

Cursus Psychische problemen in de familie

  Zorg & Welzijn

Voorhout • De cursus 'Psychische problemen in de familie' start op maandag 2 oktober en is van 16.00 tot 18.00 uur in Voorhout. Deze cursus is bedoeld voor familieleden en naasten van mensen met psychische klachten.

Wanneer iemand in je omgeving psychische klachten heeft betekent dat ook impact voor jou. Je partner komt bijvoorbeeld tot weinig activiteiten en heeft al langere tijd een sombere stemming. Of je moeder kampt met angsten waardoor ze de deur nog nauwelijks uitkomt. Wat doet het met jezelf en hoe ga je er mee om?

Kennis en inzicht

Deze cursus heeft als doel het vergroten van kennis, inzicht, vaardigheden en lotgenotencontact. Er is aandacht voor het psychisch functioneren, communicatieve vaardigheden, grenzen stellen en het onderkennen van het belang van eigen behoeften en sociale steun. Onderzoek toont aan dat deelnemers na de cursus minder belasting ervaren en hun welbevinden is toegenomen. Dit heeft ook een positieve invloed op de persoon die zelf te maken heeft met psychische problematiek.

Voorafgaand aan de cursus vindt een persoonlijk kennismakingsgesprek plaats.

Aanmelden

De cursus bestaat uit negen bijeenkomsten en is van 16.00 tot 18.00 uur in de Componistenlaan 248 in Voorhout. Aanmeldingen en vragen via familieaanbod@rivierduinen.nl of bel 071 890 88 88 (afdeling preventie). Op www.rivierduinen.nl/agenda staat meer informatie over voorlichtingsavonden en cursussen die GGZ Rivierduinen organiseert.

Meer berichten