Logo deteylinger.nl
Foto: pr
Sassenheim

Voorlichtingsavond over bipolaire stoornis

  Zorg & Welzijn

Sassenheim • Wat is een bipolaire stoornis? Op maandag 25 september is in Sassenheim de voorlichtingsavond over dit onderwerp door GGZ Rivierduinen en GGz Informatiepunt Holland Rijnland.

Een bipolaire stoornis kenmerkt zich door uitersten in stemming en energie. In een manie zijn mensen over het algemeen uitbundig en daadkrachtig. In een depressie meestal juist teruggetrokken en passief. Deze extreme wisselingen kunnen grote gevolgen hebben voor degene die het zelf treft maar ook voor zijn of haar omgeving (familie, vrienden of collega's). Wat is nu precies een bipolaire stoornis, hoe herken je het en wat zijn de behandelmogelijkheden? Maar ook: hoe kun je iemand met een bipolaire stoornis ondersteunen, en wat kan iemand zelf doen?

Ervaringsdeskundigen

Tijdens deze voorlichtingsavond vertellen twee ervaringsdeskundigen hoe zij met hun aandoening om gaan. Een deskundige uit het werkveld gaat in op de kenmerken, oorzaken, het beloop en behandelmogelijkheden van bipolaire stoornissen. De sprekers geven daarnaast tips en adviezen aan cliënten en mensen in de directe omgeving. Na afloop is er ruime gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de  Julianakerk (Julianalaan 6) in Sassenheim. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Voor meer informatie, bel naar 071 514 74 20 of kijk op www.ggz-informatiepunt.nl en www.rivierduinen.nl/agenda.
 

Meer berichten