Logo deteylinger.nl
Foto: pixabay
Teylingen

Rouw- en verliescafé zoekt vrijwilliger

  Zorg & Welzijn

Teylingen • De werkgroep Rouw- en Verliescafé Over-Leven is op zoek naar een nieuwe vrijwilliger. De werkgroep organiseert bijeenkomsten voor iedereen met een rouw- of verlieservaring, die steun wil vinden in een vertrouwde en ontspannen omgeving.

Het café is er voor inwoners van Teylingen en omstreken. Gemiddeld bezoeken zo'n twaalf mensen het café, waaronder een aantal vaste bezoekers. De bijeenkomsten hebben de ene keer een thema en de andere keer is juist ruimte om elkaars verhalen te delen. Thema's uit vorige seizoenen waren onder andere Het verlies van een Broer of Zus, Alles Wordt Anders en Rouw na Echtscheiding. Tijdens de andere bijeenkomsten (Op verhaal komen) is er gelegenheid om verhalen te vertellen aan elkaar en wordt er naar elkaar geluisterd. De bijeenkomsten van het Rouw- en Verliescafé zijn zes keer per jaar op zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur in de bibliotheek in Sassenheim.

De nieuwe vrijwilliger zal, net als de andere werkgroepleden, tijdens bijeenkomsten een praatje maken met de bezoekers en hen op hun gemak stellen. Daarnaast treedt hij of zij bij een aantal bijeenkomsten op als Kroegbaas. De belangrijkste taak van de Kroegbaas is het (bege)leiden van de bijeenkomst. Samen met de andere leden van de werkgroep zorgt hij ervoor dat de middag goed verloopt.

Optimistisch

De leden van de werkgroep zijn (ervarings-)deskundigen die optimistisch in het leven staan maar zeker niet voorbij willen lopen aan verdriet en rouw in de samenleving van Teylingen. Gemiddeld eenmaal per maand is een werkoverleg van de werkgroep. Tijdens dit overleg wordt de laatste bijeenkomst geëvalueerd en de komende bijeenkomst voorbereid, en daarvoor worden de taken verdeeld, Voor aanmelding of meer informatie, neem contact op met Laura Methorst, welzijnsadviseur (maandag, dinsdag en donderdag): 0252-231805 of l.methorst@welzijnteylingen.nl.

Meer berichten