Logo deteylinger.nl
Foto: Pexels
Sassenheim

Jong je ouders verliezen, wat doet dat met je?

  Zorg & Welzijn

Sassenheim • Het nieuwe seizoen van het Rouw- en verliescafé 'Over-Leven' is op zondag 15 oktober. Het thema van deze gratis bijeenkomst is 'Verlaat verdriet'.

Tijdens deze bijeenkomst wordt stil gestaan bij wat het voor je verdere leven betekent om op jonge leeftijd je moeder, vader of soms zelfs ook allebei te verliezen. De onuitwisbare indruk die jong ouderverlies achterlaat, gaat een heel mensenleven mee. Soms kunnen de gevolgen pas op latere leeftijd duidelijk worden.

Hoe bepalend kan zo'n verlies zijn in een mensenleven? Wat heeft het gebracht? Hoe ga je daar mee om? Tineke van Asseldonk, rouw -en verliesbegeleider wil, met wie daar behoefte aan heeft, bij deze vragen stilstaan. Met haar eigen ervaring en de vele ontmoetingen met rouwenden kan zij aanwezigen wellicht een eindje op weg helpen in het zoeken en begrijpen.

Café Over-Leven

De bijeenkomsten van het Café Over-Leven zijn bedoeld voor iedereen met een rouw- of verlieservaring. In een vertrouwde omgeving, waar tijd en aandacht is, kunnen bezoekers steun vinden door erkenning en de herkenning van lotgenoten.

De bijeenkomsten worden altijd gehouden in de bibliotheek (Kerklaan 42) in Sassenheim en beginnen om 14.30 uur. Inloop vanaf 14.15 uur. De toegang is gratis.

De andere Rouw - en Verliescafés zijn op zondag 26 november (Op verhaal komen), zondag 21 januari (Onbegrepen rouw (onderschat verdriet)), zondag 11 maart (Op verhaal komen) en zondag 22 april (Alles wordt anders). De bijeenkomsten Op verhaal komen zijn zonder een thema en bieden de ruimte om eigen verhalen te doen.

Voor meer informatie, neem contact op met Laura Methorst, lid van de werkgroep en welzijnsadviseur bij Welzijn Teylingen, via 0252-231805.

Meer berichten