Logo deteylinger.nl
Sassenheim

De groene vingers van Rabah en Gebremichael

  Zorg & Welzijn

Teylingen • In de interviewserie 'Nieuwe Gezichten' vertellen statushouders, samen met Nederlandse vrijwilligers, over wonen, werken en leven in Teylingen. Aflevering 7: Rabah en Gebremichael helpen als vrijwilliger in de kerktuin.

'Zit daar misschien een snake?' Een seconde hield Gebremichael zijn adem in toen hij die vraag stelde aan Herman van Amsterdam. Die kon hem geruststellen: in de tuin en op de begraafplaats van de Pancratiuskerk komen geen slangen voor.

Van Amsterdam vertelt een week later over het voorval in het povere tuinhuisje achter de kerk. Er staan een paar klapstoelen en een oude bureaustoel. Een peertje zorgt voor een klein beetje licht in het schuurtje. Zijn collega-vrijwilligers zijn alvast begonnen; het is immers negen uur en er moet genoeg gebeuren om de kerktuin weer aan kant te krijgen. De tuinclub van de kerk bestaat al zo'n veertig jaar en kent een steeds wisselende samenstelling. De vrijwilligers onderhouden iedere donderdagochtend de tuin en begraafplaats bij de kerk in Sassenheim. De laatste jaren was de groep uitgedund tot vier man. Gelukkig meldde nieuwe vrijwilligers zich aan, waaronder Van Amsterdam. Hij zag al vrij snel de mogelijkheid om de tuinclub nog verder uit te breiden. "Ik ben ook Taalmaatje voor een vluchteling uit Syrië en begreep al snel dat veel statushouders meer te doen willen hebben dan alleen taalles. Ineke van Winden van Welzijn Teylingen was enthousiast over mijn voorstel en kwam samen met ze kennismaken. Inmiddels zijn we, met deze twee mannen, met een vaste groep van tien man."

Lees het interview met Rabah, Mike en Herman van Amsterdam in De Teylinger van woensdag 4 oktober.  

Meer berichten