Logo deteylinger.nl
Foto: Caroline Spaans

Informatiemiddag over babbeltrucs bij KBO Warmond

  Zorg & Welzijn

Warmond • KBO Warmond organiseert op dinsdag 28 november een informatiebijeenkomst over babbeltrucs in het Trefpunt (Herenweg 80). Senioren uit Warmond en omgeving worden door de wijkagenten bijgepraat over hoe deze trucs werken en krijgen tips om te voorkomen dat ze zelf slachtoffer worden.

Bij een babbeltruc komen oplichters vaak aan de deur. Ze zien er betrouwbaar uit en zeggen dat ze van de bank of thuiszorg zijn, de meterstand komen opnemen of vragen of ze even binnen mogen bellen. Ook op straat worden -veelal ouderen- soms aangesproken door iemand met niet de juiste bedoelingen. Tijdens het pinnen wordt de pincode van het slachtoffer afgekeken. Vervolgens wordt het slachtoffer gevolgd en afgeleid, zodat ook de pinpas gestolen kan worden.

De wijkagenten van Teylingen hebben hier enkele voorbeelden van en willen senioren er met filmbeelden op attent maken. Ook geven ze tips waar op te letten en hoe te voorkomen dat een oplichter toch het huis binnen stapt. De presentatie begint om 14.30 uur. de zaal is open om 14.00 uur. Aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis.

Meer berichten