Logo deteylinger.nl
Foto: pixabay

Op verhaal komen: Rouw- en Verliescafé Over-Leven

  Zorg & Welzijn

Sassenheim • De tweede bijeenkomst van het Café Over-Leven is op zondag 26 november om 14.30 uur in de bibliotheek in Sassenheim (Kerklaan 42). De toegang is gratis.

De bijeenkomsten van het Café Over-Leven zijn bedoeld voor iedereen met een rouw- of verlieservaring, die steun wil vinden in een vertrouwde en ontspannen omgeving. Deze bijeenkomst staat niet in het teken van een vooraf bepaald thema, maar er is volop ruimte voor het delen van verhalen.

Verhalen over verlies, rouw, gemis en verlangen. Over wat van waarde is en nooit verloren mag gaan in een periode van verlies. Verhalen die gaan over gebeurtenissen die de ziel geraakt hebben en je leven hebben veranderd of waar men erg over teleurgesteld is. Over de essentie van het leven. Elk verhaal heeft zijn betekenis.

Het verhaal is er en het mag verteld worden. Soms moet het ook verteld worden en doet het goed om het te delen, want delen van een verhaal kan helend werken. In de eigen omgeving is het soms moeilijk om er de gelegenheid voor te vinden, omdat mensen niet altijd een luisterend oor hebben. Het is bijzonder om te ervaren hoeveel (h)erkenning deze verhalen bij de andere bezoekers oproept.

De bijeenkomst wordt begeleid door Wil van der Kwaak. Wil is vrijwilliger bij Welzijn Teylingen en sinds 2015 lid van de werkgroep. Ze werkt al ruim 35 jaar met ouderen en sinds kort met jonge mensen met dementie. Van hieruit heeft ze veel te maken met rouw, verlies en verdriet en vindt ze het fijn om in het café een luisterend oor te zijn.

Voor meer informatie, neem contact op met Laura Methorst, lid van de werkgroep en welzijnsadviseur bij Welzijn Teylingen, via 0252-231805.

Meer berichten