Logo deteylinger.nl
| Foto: pr.
| Foto: pr. (Foto: pr.)
foto

Bijzondere kerstlunch: 'Eigenlijk wilde ik niet gaan, maar ik ben blij dat ik er ben'

  Zorg & Welzijn

Warmond • Het klinkt allemaal zo mooi; gezellig samen met kerst, familiegevoel, tijd voor elkaar. Maar wat nou als je niet zoveel familie (meer) hebt? Als de donkere dagen voor kerst ineens wel heel donker zijn. Kiki Ruysch Lehman de Lehnsfeld en Arjen Kunkeler van Bistro La Croûte in Warmond ontfermde zich woensdagmiddag 20 december over een groep Warmonders, die flink in de watten werden gelegd.

De lunch wordt geopend door de burgemeester Carla Breuer. Zij zegt als eerste wat iedereen denkt: "Wat een bijzonder initiatief!" De mensen die hier komen, zijn voornamelijk uitgenodigd via de huisartsenpost of de kerken. Mevrouw Ossevoort is voor het eerst. Ze heeft een kaart in de bus gehad en weet eigenlijk niet precies van wie. In eerste instantie wilde ze er niet heengaan. Twee dagen van te voren besloot ze toch te gaan. De angst voor het onbekende was de grootste drempel. Nu ze er is, overheerst vooral blijdschap. "Het is leuk en gezellig!". Mevrouw Wijkhuizen valt haar bij; "Ik woon hier nog niet zo lang, maar ben blij dat ik gekomen ben. Het is gezellig zo met elkaar."

Tegenover haar zit mevrouw Wijsman. Zij was vorig jaar ook al uitgenodigd, maar toen ziek. Dit keer was ze niet van plan om aan te schuiven. Haar man is overleden en dan is alles zo moeilijk. De huisarts gaf haar een zetje om toch maar te gaan. Nu is ze blij dat ze er bij is. Bij alle gasten heerst een tevreden en blij gevoel. 

Lunch in plaats van verjaardag

Op de vraag hoe Arjen en Kiki op dit idee gekomen zijn, antwoordt Arjen dat hij ooit zes jaar voor het Leger des Heils de landelijke catering en evenementen verzorgd heeft. Vorig jaar besloot hij zijn verjaardag in te wisselen voor een lunch voor mensen die dat kunnen gebruiken in de decembermaand. Er werd zo goed op gereageerd dat werd besloten er een jaarlijks terugkerend geheel van te maken.

Donaties uit de buurt

Dit jaar waren de leden van genootschap de Jeneverboom opgestaan om geheel in pak te ondersteunen. Het mooie initiatief is inmiddels door zoveel mensen omarmd dat leveranciers spontaan opstaan om te sponsoren en dat er zelfs uit de buurt donaties komen om dit in stand te houden. 

Meer berichten