Logo deteylinger.nl
Foto: pr.

Peuters sportief het nieuwe jaar in

  Zorg & Welzijn

Voorhout • De peuters van de kinderdagverblijven van kindercentrum de Speelbrug gaan sportief het nieuwe jaar in. Een initiatief van Youssef Ait El Houssi, die maar al te graag kinderen aan het bewegen krijgt. De sportdocent bij basisschool de Achtbaan in Voorhout ziet als geen ander het belang in van peutergym. "Je kunt niet vroeg genoeg kinderen in beweging brengen."

Een rode glijbaan, hoepels en puzzelstukken in alle kleuren van de regenboog trekken de aandacht van de aanwezige peuters. De gymzaal van basisschool de Andreas in Voorhout is een waar speelparadijs. Geduldig legt sportdocent Youssef Ait El Houssi uit wat er van de peuters wordt verwacht. Het balanceer element trekt direct de aandacht. Met veel aandacht lopen de peuters een voor een over de puzzelblokken. Soms aan de hand van de meester, maar vaak ook vol trots helemaal alleen. "Kijk eens!" roept een jongetje enthousiast. "Knap hoor! En nu onder het bruggetje door kruipen." hoor je Youssef de peuter enthousiasmeren om ook het volgende onderdeel te doen.

De peutergym is onderdeel van een lessenreeks die kosteloos in roulatie vorm wordt aangeboden op de drie verschillende locaties van de Speelbrug.

Meer berichten