Logo deteylinger.nl
| Foto: pr.
| Foto: pr. (Foto: pr)

KBO-bijeenkomst: Hoe houd ik mijn hersenen gezond?

  Zorg & Welzijn

Warmond • Op uitnodiging van de KBO Warmond geeft de Hersenstichting in een bijeenkomst tips over gezonde hersenen. De infomiddag voor senioren uit Warmond is op dinsdag 23 januari om 14.30 uur in Het Trefpunt (Herenweg 80). De zaal is open vanaf 14.00 uur. De toegang is gratis.

Iedereen wil graag een gezonde oude dag hebben om nog lang van het leven te kunnen genieten. Veel mensen hopen dan ook dat zij hun lichamelijke gebreken zo lang mogelijk kunnen uitstellen. Dit begint al op jonge leeftijd! Wat ouderen echter vooral willen is hun zelfstandigheid in geestelijk opzicht behouden, of zoals ouderen vaak zeggen: als ik maar goed bij mijn hoofd blijf. Zelfstandig beslissingen kunnen blijven nemen, ook op hoge leeftijd, is de wens die veel mensen hebben.

Gezonde hersenen zorgen voor een goed geheugen en je zelfbeschikkingsrecht. De hersenen zorgen ervoor dat het lichaam als een centrale computer wordt aangestuurd. Wat goed en gezond is voor de hersenen is ook goed en gezond voor het lichaam. Wat kun je doen om je hersenen gezond te houden?

De Hersenstichting wil enkele tips geven over gezonde hersenen. Tijdens de presentatie wordt ingegaan op wat weten wij over hersenen en slaap, hersenen en bewegen, hersenen en voeding en over training van de hersenen.

Meer berichten