Logo deteylinger.nl
Vrijwilligers van de twee Lionsclubs houden even pauze tijdens de verbouwing van Hyacintenstraat 7. | Foto: pr.
Vrijwilligers van de twee Lionsclubs houden even pauze tijdens de verbouwing van Hyacintenstraat 7. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Lions samen in actie voor Buurt Ontmoetings Plek

  Zorg & Welzijn

Sassenheim • Tien leden van de Lionsclub Bollenstreek en Lionsclub Slot Teylingen zijn zaterdag 20 januari gestart met de verbouwing van de bovenverdieping van een woning aan de Hyacintenstraat 7. Het is de bedoeling dat het huis tijdelijk dienst doet als Buurt Ontmoetings Plek 3.0 (BOP).

De woning is sinds begin dit jaar een modelwoning van Woningstichting Vooruitgang, waar een tijdelijke zorgserre is geplaatst. De serre is een idee uit het Zorgpact Teylingen, een samenwerkingsverband tussen verschillende (zorg)organisaties uit Teylingen en de gemeente.

Samen met Vooruitgang heeft Welzijn Teylingen het initiatief genomen om de modelwoning tevens te benutten als BOP 3.0. De toevoeging 3.0 verwijst naar de vernieuwende aanpak: midden in de straat, samen met straat- en buurtbewoners en vrijwilligers onder het genot van koffie of thee in gesprek gaan over wensen en mogelijkheden om het samenleven (nog) plezieriger te maken. Wat kun je voor elkaar betekenen en wie of wat is daarvoor nodig? Welzijn Teylingen faciliteert en organiseert het project en vormt de schakel tussen idee, uitvoering en samenwerking.

Dement Talent

Het project Dement Talent, ook van Welzijn Teylingen, zal ook uitgevoerd worden vanuit de Hyacintenstraat. Mantelzorgers zijn welkom om aan de koffietafel even op adem te komen, in contact te komen met anderen en vanuit het delen van ervaringen met andere mantelzorgers te komen tot hernieuwde energie. Daarnaast zijn er ideeën over de opzet van een buurtcirkel GGZ. GGZ Rivierduinen onderzoekt daarvoor nog de mogelijkheden.

Open dag

Lions noemt de samenwerking rondom Hyacinthstraat 7 vernieuwend: alle inzet en materialen zijn op basis van sponsoring, vrijwilligerswerk en maatschappelijk betrokken activiteiten. Zo zijn de twee Lionsclubs, met materiaal gesponsord door de Hillegomse onderneming ThuisIn Carlo Loos, afgelopen weekend aan de slag gegaan op de bovenverdieping. Die werd helemaal geschilderd, behangen en voorzien van nieuwe vloeren.

Klaar zijn de Lions niet, want op zaterdag 27 januari ronden ze het project af. Iedereen die benieuwd is naar het resultaat, kan op zaterdag 3 februari een kijkje komen nemen. De open dag is van 10.00 tot 15.00 uur.

Meer berichten