Logo deteylinger.nl
Bewoners van Bolero werden vorig jaar door de vrijwilligers getrakteerd op een museumbezoek en lunch tijdens NLdoet. | Foto: pr.
Bewoners van Bolero werden vorig jaar door de vrijwilligers getrakteerd op een museumbezoek en lunch tijdens NLdoet. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Bewoners Bolero zoeken vrijwilligers voor NLDoet

  Zorg & Welzijn

Voorhout • Voor het vierde jaar op rij gaan de bewoners van Bolero er tijdens NLDoet, op zaterdag 10 maart, op uit. Daar zijn nog wat helpende handen bij nodig.

Voorgaande jaren zijn de bewoners van Bolero, een kleinschalige woonvoorziening in Voorhout, al verrast met bezoeken aan Kasteel Keukenhof. Madurodam en het Visserij museum in Katwijk. Voor dit jaar is het programma ook al rond en worden de 30 bewoners, begeleid door familie, vrijwilligers en verpleegkundigen, om 10.30 uur opgehaald met een oude schoolbus en drie rolstoeltaxi voor een rit naar Noordwijk. In het Palace Hotel staat Simon van Dijk uit Lisse al klaar om voor de lunch een film te draaien over het ontstaan van de Bollenstreek met oude beelden van het diepdelven, nettenboeten en van de bollenteelt. Na de lunch, die aangeboden word door Buddies voor Pallace, wordt een tweede film vertoond, die gaat over de blauwe tram die vroeger door de streek reed. Na afloop gaan de bewoners en begeleiders weer met de oude schoolbus naar Voorhout.

De Bolero is al blij met de grote groep vrijwilligers, maar er kunnen altijd nieuwe vrijwilligers bij. Nieuwe vrijwilligers voor NLDoet kunnen zich aanmelden bij Chris van Rooijen: 0252-422071. Bestaande vrijwilligers, familieleden en verpleegkundige kunnen zich voor 10 maart aanmelden bij Linda Dol. Voor familieleden geldt dat er een familielid per bewoner mee kan.

Sponsor Avifauna gezocht

Daarnaast wordt Bolero gesponsord door een aantal sponsoren, die het onder andere mogelijk maken dat er ook dit jaar weer tien doorloopkaarten voor Keukenhof beschikbaar zijn. Daarnaast hoopt Chris van Rooijen ook sponsoren te vinden voor een instellingspas voor Avifauna in Alphen aan den Rijn. Deze pas kost 168 euro en kan de hele zomer gebruikt worden voor de bewoners en begeleiders. Sponsoren kunnen zich ook melden bij Van Rooijen via chrisvanrooijen@hotmail.com.

Meer berichten