Logo deteylinger.nl
Foto: pr

Alzheimer Café over de dementievriendelijke gemeente

  Zorg & Welzijn

REGIO • Het volgende Alzheimer Café is maandagavond 12 februari in Sassembourg en gaat over de dementievriendelijke gemeente.

Wat is een dementievriendelijke gemeente? In een dementievriendelijke gemeente:
• kunnen mensen met dementie zo lang mogelijk mee blijven doen in de samenleving.
• maakt de gemeente begeleiding op maat mogelijk voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.
• vergroot de gemeente de kennis van dementie binnen de eigen organisatie en de gemeenschap, bijvoorbeeld door het aanbieden van trainingen Omgaan met dementie
 

Zo ontstaat een gemeenschap waarin iedereen dementie accepteert: van bakker en buurman tot sportclub en wijkagent. Waarin mensen met dementie gewoon boodschappen doen, hun bankzaken regelen, naar hun vereniging gaan en de bibliotheek of een museum bezoeken. En waarin de gemeenschap hen een handje toesteekt wanneer zij het even niet meer weten.
Yvonne Martens gaat hierover in gesprek met leden van de werkgroep dementievriendelijke gemeente Lisse, die al ruim anderhalf jaar haar best doet om van Lisse een meer dementievriendelijke gemeente te maken. Daarnaast wordt er ingegaan op de enthousiaste initiatieven die in Teylingen worden ontplooid. Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere geïnteresseerden. Het Alzheimer Café is geopend vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Adres: Sassembourg, Jan van Brabantweg 1, Sassenheim. Aanmelden voor deze avond is niet nodig. Voor meer informatie: Mevrouw C.van Noort, telefoonnummer: 06-10918151.

Meer berichten