Afbeelding
Foto: pr.

Daten zonder drempelvrees voor 60-plussers

Zorg & Welzijn

Teylingen • De datemiddag voor zestigplussers krijgt een vervolg. Op zaterdag 24 maart organiseert Welzijn Teylingen de tweede editie, voor deelnemers uit de Bollenstreek, die graag nieuwe mensen willen leren kennen. Vriendschap, liefde, of gewoon een gezellige middag: iedereen is welkom.

Tachtig zestigplussers bezochten de eerste 'datemiddag' in september van vorig jaar. Een ongekend hoog aantal, zegt Laura Methorst, welzijnsadviseur bij Welzijn Teylingen. "Daar hadden we van te voren totaal niet op gerekend. We waren blij met veertig aanmeldingen, maar daarna werden het er alleen maar meer. We hebben zelfs mensen moeten teleurstellen, omdat ze zich te laat hadden aangemeld. Het overtrof al onze verwachtingen."

Het bevestigde voor Laura de behoefte aan een georganiseerde middag voor zestig-plussers. "Sommige mensen hebben echt even een steuntje in de rug nodig. Wij zijn er om ze op weg te helpen. Het is fijn als je dingen met elkaar kunt delen. Dat hoeft niet per se in een relatie, maar kan ook in een vriendschap." Voor mensen die wel willen deelnemen, maar nog wat twijfels hebben, staan Laura en de rest van de werkgroep klaar. "Natuurlijk zijn we er voor hen. Zij kunnen ook altijd aangeven dat ze moeite hebben. Dan helpen we ze. De drempel om te daten moet wat ons betreft weg zijn."

De komende bijeenkomst krijgt een nieuwe opzet, waarbij het speeddaten -voor deelnemers op zoek naar liefde- één op één is. De deelnemers die voor vriendschap komen, zijn op zoek naar een activiteitenmaatje. Zij gaan in een grotere groep in gesprek. Ook andere deelnemers zijn van harte welkom. Laura: "Het is ook altijd leuk om buiten je eigen netwerk nieuwe mensen te leren kennen. Ook dat is waardevol".

Wat het aantal succesvolle 'matches' na de eerste bijeenkomst was, weet Laura niet. De deelnemers worden na de bijeenkomst losgelaten. "Wel kreeg ik weken na de datemiddag nog belletjes en mailtjes met verzoekjes over contactgegevens van de andere deelnemers. Wat er daarna gebeurt, weten we niet, op een succesverhaal na. Die man en vrouw zijn nu een stel."

De datemiddag is op zaterdag 24 maart van 15.00 tot 17.00 uur in een discrete locatie in de buurt van Voorhout. Na aanmelding ontvangt men de definitieve locatiegegevens. De toegang bedraagt 12,50 euro per persoon, dit is inclusief toegang, een hapje en twee drankjes. Aanmelden kan tot en met 1 maart via www.welzijnteylingen.nl of bel 0252-231805. Voor wie wil komen maar geen eigen vervoersmogelijkheden heeft, kan Welzijn Teylingen eventueel een passende oplossing vinden.

Uit de krant