'Maak kennis met kunde' is het thema van de Nationale Week van Zorg en Welzijn. | Foto: pr.
'Maak kennis met kunde' is het thema van de Nationale Week van Zorg en Welzijn. | Foto: pr. Foto: Caroline Spaans

Week van Zorg en Welzijn bij Raamwerk

Zorg & Welzijn

Regio • De jaarlijkse Nationale Week van Zorg en Welzijn is dit jaar van maandag 12 tot en met vrijdag 16 maart. Ook de twee locaties voor dagbesteding in Sassenheim openen tijdens deze week de deuren voor het publiek. Centrale thema dit jaar is 'Maak kennis met kunde'.

Iedereen die geïnteresseerd is in werken in de zorg of gewoon altijd al eens heeft willen weten wat Raamwerk zoal doet, is welkom om langs te komen. Dagbesteding Regio biedt geen speciaal programma tijdens de Week van Zorgen Welzijn, maar bezoekers zijn van harte welkom een kijkje te komen nemen op de volgende dagbestedingslocaties:

Locatie Tolhuisstraat, (Tolhuisstraat 10): Een locatie met ongeveer 50 deelnemers, voornamelijk mensen met een verstandelijke beperking. Zij nemen deel aan verschillende activiteiten zoals inpak- en uitpakwerk, boodschappen doen, de was doen. Daarnaast is er een groep met ouderen met een rustig dagprogramma.

Locatie 't Bollenpalet (Zuilhofstraat 2): Creatief atelier waar ongeveer 20 mensen met een verstandelijke beperking schilderen, textiel bewerken en keramiek vervaardigen.

In Noordwijkerhout is onder andere restaurant de Waterjuffers geopend, op dinsdag 13 maart van 9.30 tot 11.30 uur en donderdag 15 maart 9.30 uur tot 11.30 uur. In dit restaurant van Raamwerk (De Hafakker, Zeereep 3) werken cliënten in de bediening en de keuken. Ze maken gerechten voor onder andere de lunch van medewerkers van Raamwerk. Bezoekers kunnen ze 'live' aan het werk zien en spreken.

Uit de krant