Logo deteylinger.nl
Foto: Tom Korenhoff

Thema-avond: 'Autisme in het gezin'

  Zorg & Welzijn

regio • 'Wat betekent het voor je gezin als een van je kinderen autisme heeft? Hoe communiceer je op een goede manier met je kind? Hoe krijg je de goede hulp en begeleiding? Deze vragen en meer komen aan de orde op een thema avond over autisme op donderdag 12 april in het gemeentehuis van Noordwijkerhout (Herenweg 4).

Linda van der Niet is gastspreker op deze avond. Van der Niet is moeder van twee dochters en columnist voor Autisme Magazine; het maandblad van de Nederlandse Vereniging Autisme. De verhalen tot 2014 verschenen gebundeld in het boek: Twee lichamen heb ik. Van der Niet ging namens de Nederlandse Vereniging Autisme naar gezinnen toe om ze te interviewen. Naast die portretten en artikelen schreef ze een gastcolumn in het blad. Dat viel in goede aarde en haar column verschijnt inmiddels al elf jaar. Behalve herkenning bij ouders van kinderen met autisme, geven de verhalen ook begrip bij buitenstaanders.

'Ik ben een trotse moeder'

Van der Niet: "Mensen zeggen soms: je bent zo positief. Ik snap dat wel. Ouders in dezelfde situatie willen erkenning voor wat ze doen. Het kan zwaar zijn, een zorgintensief kind, dat beaam ik. Ik wil eerlijk zijn, alleen niet klagen; dat helpt mij namelijk niet. Ik ben trotse moeder van twee fantastisch leuke mensen en daar ben ik dankbaar voor. En natuurlijk is het een uitdaging om ze allebei zo goed mogelijk te begeleiden."

Van der Niet vertelt op 12 april uitgebreid over haar persoonlijke ervaring. De bijeenkomt in het gemeentehuis begint om 20.00 uur, de inloop is vanaf 19.30 uur.

Meer berichten