Logo deteylinger.nl
Foto: PR

VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers

  Zorg & Welzijn

Teylingen • VluchtelingenWerk Teylingen heeft versterking nodig en is op zoek naar gemotiveerde en toegewijde vrijwilligers, die het een uitdaging vinden de opvang en begeleiding van vluchtelingen die in de gemeente Teylingen komen wonen, vorm te geven.

Overal ter wereld moeten mensen vluchten voor hun leven vanwege oorlog, politiek geweld, hun seksuele geaardheid, afkomst of religie. Wie in Nederland terechtkomt, kan rekenen op de beroepskrachten en vrijwilligers van VluchtelingenWerk. Ook in Teylingen begeleidt VluchtelingenWerk met een groep enthousiaste vrijwilligers, ondersteund door een beroepskracht, vluchtelingen. Het doel van de begeleiding is dat de cliënt leert zelfstandig gebruik te maken van alle voorzieningen, in staat is daarin zelf keuzes te maken en uiteindelijk een nieuw leven in de gemeente kan opbouwen als volwaardig participerend burger. 

Op bezoek

VluchtelingenWerk zoekt mensen, die het leuk vinden om twee dagdelen per week vluchtelingen in Teylingen te begeleiden bij hun integratie. Dat doen ze door onder andere op stap te gaan en samen met hen de omgeving te verkennen. Hierbij worden allerlei mooie en belangrijke punten in de gemeente bezocht, bijvoorbeeld sportverenigingen, de bibliotheek en het zorgloket. 

Brede intake

Daarnaast zoekt VluchtelingenWerk Teylingen vrijwilligers, die een brede intake met cliënten kunnen doen. Bij de brede intake wordt in gesprek met vluchtelingen een persoonlijk plan opgesteld voor een toekomst in Nederland, zodat zij doelgericht kunnen integreren in de Nederlandse samenleving.

Neem voor meer informatie of een kennismakingsgesprek contact op met Mieke Bruines via mbruines@vluchtelingenwerk.nl of bel 0252- 216213 (di, do en vr). Meer informatie op www.vluchtelingenwerk.nl , regio Zuidwest-Nederland.

Meer berichten