Logo deteylinger.nl
Het mobiele onderzoekscentrum. | Foto: pr.
Het mobiele onderzoekscentrum. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Bevolkingsonderzoek naar borstkanker, 900 vrouwen krijgen oproep

  Zorg & Welzijn

Warmond • Vrouwen uit Warmond, die zijn geboren tussen 1943 en 1968 kunnen vanaf woensdag 2 mei meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker. Zij kunnen daarvoor terecht in het mobiele borstonderzoekscentrum op het parkeerterrein voor sporthal De Geest aan De Geestlaan in Warmond.

Alle vrouwen in deze leeftijdscategorie ontvangen eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging van Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto's van beide borsten. Dit gebeurt in een (verplaatsbaar) onderzoekscentrum van Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig.

Het doel van het bevolkingsonderzoek borstkanker is het zo vroeg mogelijk opsporen van afwijkingen die kunnen wijzen op borstkanker. Vroege ontdekking van borstkanker vergroot de kans op genezing en maakt vaak een minder ingrijpende behandeling mogelijk. Het bevolkingsonderzoek is een momentopname en geeft geen volledige garantie. Indien vrouwen klachten hebben aan hun borsten, wordt hen aangeraden niet op deelname aan het bevolkingsonderzoek te wachten, maar naar de huisarts te gaan.

Tot en met medio mei worden ruim 900 vrouwen uit Warmond per brief uitgenodigd om borstfoto's te maken in het onderzoekscentrum. Meer informatie is te vinden op www.bevolkingsonderzoekzuid-west.nl.

Meer berichten