Logo deteylinger.nl

Havencafé zoekt enthousiaste koks

  Zorg & Welzijn
Mohamed Alsarakbe was een van de koks in het Havencafé. Omdat de statushouder een baan heeft gevonden, kan hij niet meer voor het café koken. | Foto: pr.
Mohamed Alsarakbe was een van de koks in het Havencafé. Omdat de statushouder een baan heeft gevonden, kan hij niet meer voor het café koken. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Sassenheim • Het Havencafé is een plek van ontmoeting voor iedereen die op zoek is naar een stukje gezelligheid. Onder het motto: 'Samen eten is leuker' wordt er één keer per maand op donderdag een driegangenmaaltijd aangeboden tegen een vergoeding van 5 euro. Het eten wordt gekookt door vrijwilligers. Het Havencafé is op zoek mensen die graag koken en het leuk vinden om dit voor anderen doen.

Eén van die vrijwilligers was Mohamed Alsarakbe. Hij is een Syrische statushouder, was in Syrië kok en bereidde voor het Havencafé heerlijke gerechten uit de Syrische keuken. Sinds kort heeft Mohammed een baan gevonden en heeft hij geen tijd meer om voor het Havencafé te koken. Ook een andere kok stopt. Het Havencafé (Bijweglaan 4) zoekt daarom mensen die graag koken en het leuk vinden om dit voor anderen doen.

De vrijwilligers koken afwisselend soep voor twintig personen of een hoofdgerecht voor tien personen. De maaltijd wordt door de kokers thuis gekookt en 17.15 uur warm naar het Havencafé gebracht. De onkosten voor de maaltijd worden vergoed.

Voor meer info en/of aanmelden, neem contact op met Gerry Bosma, en bel 0252-232036 of mail naar  havencafe.sassenheim@gmail.com, ook als u niet iedere maand maar zo nu en dan wilt koken. In juli en augustus is het Havencafé, georganiseerd door de Havenkerk, gesloten.

Meer berichten