Logo deteylinger.nl
Marja Heemskerk en Meta Noteboom  gaan met de wensbomen langs clienten van de thuiszorg in Voorhout. | Foto: pr.
Marja Heemskerk en Meta Noteboom gaan met de wensbomen langs clienten van de thuiszorg in Voorhout. | Foto: pr.

Nog een keer naar het strand, in een Rolls Royce of een dagje varen

  Zorg & Welzijn

Voorhout • Als je nog een wens mocht doen, wat zou die dan zijn? Met die vraag gingen medewerkers van Marente Thuiszorg langs bij hun cliënten in Voorhout. Van nieuwe plantjes voor in de tuin tot nog een keer zweefvliegen; veel ouderen hebben nog wel een droom. De wensen zijn op vrijdag 11 mei verzameld en in de komende periode is de volgende stap: proberen er een aantal in vervulling te laten gaan.

Oranje blaadjes wapperen in de wind van de wensboom die achterop de fiets van Meta Noteboom staat. De thuiszorgmedewerker van team west is net als haar team oost-collega Marja Heemskerk al de hele vrijdag op pad. Ook Marja heeft een wensboom bij zich, door haarzelf ontworpen en door haar man van hout gemaakt. "Ik ben al vanaf half tien onderweg," vertelt ze. In haar boom 70 wensen. Het andere team telt 68 cliënten, waar Meta nog bij een deel langsgaat. "Veel mensen vinden het een leuke actie. Daarnaast brengt het ook meteen gespreksstof mee. Wat cliënten vertellen, kan echt ontroeren."

Centraal

Het idee voor de wensboom kwam na een brainstormsessies van de teams, legt Marja uit. "We werken al een aantal jaar zelfsturende teams, waarin naast zorgtaken, iedereen ook nog andere taken heeft. Wij doen dus ook de promotie en wilden een actie bedenken waarbij vooral onze cliënten centraal staan. Met de wensboom lukt dat heel goed."

Naar de schietbaan

De boom hangt inmiddels vol met vooral kleine wensen. Meta: "Mensen zijn echt snel tevreden. Nog een keer naar een tuincentrum, een bezoekje aan hun geboortehuis". Een meneer wil graag met zijn dochter leren fiets op een duofiets, een andere cliënt wil met haar zus naar Preston Palace. Marja: "We hebben ook wens om nog eens te schieten op een 100 meter baan. Die meneer is lid van een schietvereniging, maar zit in een rolstoel. Ook heeft hij net te horen gekregen dat hij longkanker heeft. Hij zou zo graag nog een keer met een maatje naar zo'n officiële 100 meter baan willen".

Inwoners en ondernemers kunnen helpen

De twee dames gaan als een soort goede feeën in de komende weken kijken welke wensen gerealiseerd kunnen worden. Een dagje naar het strand lijkt er voor veel mensen te komen. Bij Marente wordt gekeken of er budget is voor de andere wensen. Maar ook inwoners en ondernemers kunnen helpen met wensen in vervulling te laten gaan. Daarvoor kunnen ze contact opnemen met Meta via 06-82012101 of Marja via 06-82012100. "Misschien is er wel iemand met een boot die een paar senioren mee wil nemen uit varen? Of bijvoorbeeld een ondernemer die een ritje in een Rolls Royce wil sponsoren? We hopen zo veel mensen bij elkaar te brengen. Dat zou echt fantastisch zijn!"

Meer berichten