Logo deteylinger.nl
Het mobiele onderzoekscentrum. | Foto: pr.
Het mobiele onderzoekscentrum. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Bevolkingsonderzoek borstkanker in Voorhout

  Zorg & Welzijn

Voorhout • Het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker wordt vanaf 29 mei gehouden onder vrouwen uit Voorhout die zijn geboren in de jaren 1943 tot en met 1968.

De inwoonsters kunnen daarvoor terecht in het mobiele borstonderzoekscentrum op de parkeerstrook aan de achterzijde van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein in Voorhout. Tot en met augustus worden ruim 2.500 vrouwen uit Voorhout per brief uitgenodigd om borstfoto's te laten maken in het onderzoekscentrum.

Alle vrouwen in deze leeftijdscategorie ontvangen eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging van Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto's van beide borsten. Dit gebeurt in een (verplaatsbaar) onderzoekscentrum van Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig.

Het doel van het bevolkingsonderzoek borstkanker is het zo vroeg mogelijk opsporen van afwijkingen die kunnen wijzen op borstkanker. Vroege ontdekking van borstkanker vergroot de kans op genezing en maakt vaak een minder ingrijpende behandeling mogelijk.

Momentopname

Het bevolkingsonderzoek is een momentopname en geeft geen volledige garantie. Indien vrouwen klachten hebben aan hun borsten, wordt hen aangeraden niet op deelname aan het bevolkingsonderzoek te wachten, maar naar de huisarts te gaan.

Meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker is te vinden op www.bevolkingsonderzoekzuid-west.nl.

Meer berichten