Logo deteylinger.nl
Foto: pr

Rouw- en verliescafé: Blijf er niet mee zitten

  Zorg & Welzijn

Sassenheim • Welzijn Teylingen houdt op zondag 3 juni weer een bijeenkomst 'Op verhaal komen' van Café Over-Leven. Het programma start om 14.30 uur in de bibliotheek in Sassenheim (Kerklaan 42). Inloop is vanaf 14.15 uur.

De bijeenkomsten van het Café Over-Leven zijn bedoeld voor iedereen met een rouw- of verlieservaring, die steun wil vinden in een vertrouwde en ontspannen omgeving. Deze bijeenkomst staat niet in het teken van een vooraf bepaald thema, maar er is volop ruimte voor het delen van verhalen.

Teleurstelling

Verhalen over verlies, rouw, gemis en verlangen. Over wat van waarde is en nooit verloren mag gaan in een periode van verlies. Verhalen die gaan over gebeurtenissen die de ziel geraakt hebben en je leven hebben veranderd of waar men erg over teleurgesteld is. Over de essentie van het leven. Elk verhaal heeft zijn betekenis. Het verhaal is er en het mag verteld worden. Soms moet het ook verteld worden en doet het goed om het te delen want delen van een verhaal kan helend werken.

Luisterend oor

In de eigen omgeving is het soms moeilijk om er de gelegenheid voor te vinden, omdat mensen niet altijd een luisterend oor hebben. Het is bijzonder om te ervaren hoeveel (h)erkenning deze verhalen bij de andere bezoekers oproept. De bijeenkomst wordt begeleid door ervaren vrijwilligers.

Aanmelden vooraf is niet nodig en de toegang is gratis. Voor meer informatie, neem contact op met Laura Methorst, lid van de werkgroep en welzijnsadviseur bij Welzijn Teylingen, te bereiken op 0252-231805.

Meer berichten