| Foto: pr.
| Foto: pr. Foto: pr.

Stoppen met roken met cursus Rookvrij!

Zorg & Welzijn

Regio • Stoppen met roken heeft altijd zin. Zowel voor de eigen gezondheid als voor die van mensen in de omgeving. Misschien is het nu een goed moment om de sigaret voor eens en altijd uit te maken. Op dinsdag 4 september start de groepstraining 'Rookvrij! Ook jij?' in Katwijk. 

Veel mensen die roken ervaren het stoppen als erg moeilijk. De nicotine in de sigaret werkt zeer verslavend. De kans om succesvol te stoppen is met professionele begeleiding en steun tot acht keer hoger dan bij stoppen zonder hulp. 

Steun van anderen, het uitwisselen van ervaringen met andere mensen en de betrokkenheid naar elkaar zijn de kenmerken van de training 'Rookvrij! Ook jij?' De deelnemers ervaren dat als zeer positief. De training duurt zeven weken en bestaat uit zeven bijeenkomsten van anderhalf uur. Niet roken bespaart je veel geld: als je een pakje per dag rookt, blaas je bijna 2.500 euro per jaar de lucht in. 

Verzekeraars vergoeden

De GGD Hollands Midden, SineFuma en Marente organiseren samen deze training. Alle zorgverzekeraars vergoeden deze training uit de basisverzekering. Sommige verzekeraars rekenen daarbij ook het Eigen Risico niet. Voor informatie hierover, kijk op www.rookvrijookjij.nl.

Aanmelding

De training start dinsdag 4 september. De bijeenkomsten duren van 19.30 tot 21.00 uur en worden gehouden in het gebouw van de Wilbert, Overrijn 7, 2223 ER Katwijk. De bijeenkomsten zijn op: 4, 11, 18, en 25 september en 2, 9 en 16 oktober.

Kijk voor contactgegevens, alle voorwaarden en aanmelding op www.rookvrijookjij.nl of bel met SineFuma: 076 – 889 51 95. Aanmelden kan tot 28 augustus.

Uit de krant