GGZ-voorlichtingsavond over depressie en burn-out in Sassenheim | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Een burn-out lijkt erg op een depressie, maar ontstaat door overbelasting, bijvoorbeeld op het werk. Bij een depressie hoeft geen sprake te zijn van overbelasting.
Een burn-out lijkt erg op een depressie, maar ontstaat door overbelasting, bijvoorbeeld op het werk. Bij een depressie hoeft geen sprake te zijn van overbelasting. (Foto: pixabay)
Sassenheim

GGZ-voorlichtingsavond over depressie en burn-out in Sassenheim

  Zorg & Welzijn

Sassenheim • In Sassenheim is op maandag 24 september een gratis voorlichtingsavond over depressie en burn-out. U bent van harte welkom in de Julianakerk, Julianalaan 6. De bijeenkomst begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur. Aanmelden is niet nodig.

Een depressie en een burn-out zijn soms moeilijk van elkaar te onderscheiden. Veel van de symptomen van burn-out en depressie komen met elkaar overeen. Mensen met een burn-out zijn vaak somber en lusteloos, net als mensen met een depressie. Ook kunnen mensen met een burn-out last hebben van schuldgevoelens, net als mensen met een depressie. Het verschil is dat een burn-out het gevolg is van langdurige overbelasting, terwijl een depressie ook kan ontstaan zonder dat er sprake is van overbelasting. Verder speelt aanleg bij het ontstaan van een depressie een grotere rol dan bij burn-out.

Tijdens deze avond komt u meer te weten over depressie en burn-out en over de mogelijkheden hier iets aan te doen. Een ervaringsdeskundige gaat in op het onderwerp vanuit haar/zijn eigen ervaring. Een professional vertelt over het thema in het algemeen, de achtergrond, oorzaken, signalen, het hulpaanbod en omgangsadviezen (familie en naasten). Natuurlijk is er altijd voldoende ruimte om vragen te stellen.

Voor meer informatie: bel (071) 514 74 20 of kijk op www.rivierduinen.nl/agenda. De organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen en Stichting Lumen Holland Rijnland.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>