Logo deteylinger.nl
Foto: pr

Ontmoetingsdag voor mensen die een dierbare verloren aan kanker

  Zorg & Welzijn

Sassenheim • Onder het thema 'Rouw in mijn hart' organiseert de stichting Als kanker je raakt een kleinschalige ontmoeting voor iedereen die een dierbare heeft verloren aan kanker. De insteek is laagdrempelig. Iedereen is welkom, ongeacht achtergrond of levensovertuiging, op vrijdag 2 november van 10.30 tot 15.30 uur in Het Vogelhuis (Merellaan 20).

Wanneer iemand van wie je houdt is overleden, is dit een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven. Er is rouw in je hart, de wereld om je heen lijkt stil te staan. Niets is meer zoals het was. Gevoelens kunnen je overvallen. Ook lichamelijke klachten kunnen optreden. Deze gevoelens en klachten kunnen verwarrend en vermoeiend voor je zijn. Weet dat dit soort reacties horen bij dat ene woord: rouw.

Ontmoeting
Deze dag is voor iedereen die een weg zoekt in het leven met het verlies, maar ook in het leven dat verder gaat. Er wordt op meerdere manieren stilgestaan bij 'Rouw in mijn hart'. Er is ruimte voor gesprek, een symbolische verwerking en een schilderworkshop. Ook is er, onder het genot van koffie/thee en een lunch, volop gelegenheid elkaar te ontmoeten. De dag wordt geleid door Lies Nijman en Elly Hasselman. De schilderworkshop wordt verzorgd door Mieneke Hofman.

Meer informatie en aanmelden
Er is ruimte voor 12 deelnemers. Graag vooraf aanmelden op www.alskankerjeraakt.nl of stuur een e-mail naarontmoeten@alskankerjeraakt.nl.

Over de stichting
De stichting Als kanker je raakt is in 2011 opgericht op initiatief van ds. Arie van der Veer en geestelijk verzorger Rita Renema-Mentink en heeft als doel mensen te ondersteunen die geraakt worden door kanker d.m.v. ontmoeting, gesprek en (geloofs)bemoediging.

Meer berichten