Logo deteylinger.nl
De wethouders van Teylingen, Hillegom en Lisse bij de lancering. | Foto: pr.
De wethouders van Teylingen, Hillegom en Lisse bij de lancering. | Foto: pr. (Foto: Piet van Kampen)

Beursvloer Bollenstreek gaat online verder als De Uitdaging

  Zorg & Welzijn

Regio • Een zeer gemêleerd gezelschap van ondernemers, welzijnsinstellingen en wethouders kwam op woensdag 31 oktober samen 't Huys Dever in Lisse voor de lancering van de website van de Hillegomse, Lissese en Teylingse Uitdaging. De speciale website van de nog jonge stichting heeft zich maatschappelijke doelen gesteld. Ondernemers verbinden met instellingen en verenigingen. Met gesloten beurzen worden kennis, materialen of medewerkers gedeeld. Een vervolg op de vier keer eerder met succes gehouden Beursvloer Bollenstreek. De Lissese burgemeester Lies Spruit lanceerde de website.

Door Piet van Kampen

De Stichting Hillegomse, Lissese en Teylingse Uitdaging is opgericht in landelijke navolging. In enkele tientallen steden en gemeenten zijn al 'Uitdagingen' een aantal jaren actief en met succes. Manager Erika van der Heijden opende namens de stichting de bijeenkomst. Zij schetste het ontstaan van de stichting en stelde de bestuursleden voor. Ook lichtte zij toe hoe de groep te werk wil gaan met de verschillende disciplines binnen de organisatie. Een kennisbank, een sociale bank, een cadeaubank, een huisraadbank, een weekendschool, een spellenbank, het zijn enkele voorbeelden.

Maatschappelijk ondernemen

Het draait om maatschappelijk verantwoord ondernemen. Er is veel behoefte aan mensen en materialen waarin met dichte beurzen kan worden voorzien. "Ik geloof in groepen die zich hiervoor inzetten. In samenwerking. Samen leven, samen doen. Wij willen er continuïteit en structuur in aanbrengen. Vragen die na de Beursvloer zijn blijven liggen, omdat er tussen vraag en aanbod op dat moment geen match was." Overigens komt er los van de nieuwe website, https://hltuitdaging.nl/, volgend voorjaar ook weer een echte Beursvloer Bollenstreek.

Wensen

Vanuit de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen mochten de aanwezige wethouders een zegje doen. Wat hopen zij dat De Uitdaging brengt? Fred van Trigt (Hillegom): "Via internet contacten leggen met mensen die het nodig hebben, zoals bij dementerende een keer iets brengen of ze een keer met een busje mee nemen". Jolanda Langeveld (Lisse): "Denk aan eenzamen en mantelzorgers". Kees van der Zwet (Lisse): "Dat ondernemers en verenigingen de krachten mobiliseren". Arno van Kempen (Teylingen): "Onderwijs en de arbeidsmarkt met elkaar verbinden".

Verbinden was het sleutelwoord tijdens deze bijeenkomst. Vanuit de drie gemeenten werden direct al enkele wensen uitgesproken. Stalling voor Fietsmaatjes in Hillegom, een opslagruimte voor Theatergroep Teylingen en een nieuwe website voor de Stichting De Paraplu in Lisse. Deze laatste wens werd ter plekke door een deelnemer toegezegd te zullen vervullen.

Meer berichten