Prince Princess Foundation wint Teylinger Trofee 2018 | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
José Roest (penningmeester), Agaath Beelen - Molkenboer en Kazhul Mawlud ontvangen de cheque en bijbehorende trofee van wethouder Arno van Kempen. Voorzitter en oprichter Liz Wassenaar kon vanwege omstandigheden helaas niet aanwezig zijn.
José Roest (penningmeester), Agaath Beelen - Molkenboer en Kazhul Mawlud ontvangen de cheque en bijbehorende trofee van wethouder Arno van Kempen. Voorzitter en oprichter Liz Wassenaar kon vanwege omstandigheden helaas niet aanwezig zijn. (Foto: MV)
Teylingen

Prince Princess Foundation wint Teylinger Trofee 2018

  Zorg & Welzijn

Voorhout • De Prince Princess Foundation is de winnaar van de Teylinger Trofee 2018. Wethouder Arno van Kempen reikte op donderdag 6 december in Cheers de prijs uit tijdens het vrijwilligersfeest, georganiseerd door Welzijn Teylingen. 

De naam van deze foundation is in 2017 gelanceerd, daarvoor was het in 2015 onder de naam Little Dresses for Africa opgericht door de van origine Engelse Liz.Wassenaar. Zij is er in geslaagd om mensen met elkaar te verbinden en kinderen te helpen. Drie keer per week komen groepen vrouwen, waaronder ook statushouders, bij elkaar om samen jurkjes te naaien in Sassenheim en in Voorhout. Deze kleding wordt een paar keer per jaar opgestuurd naar kinderen in verschillende landen in Afrika en India. Het project maakt zich zo onderscheidend doordat zoveel mensen uit verschillende groepen met elkaar bezig zijn. Het Bollenpalet werkt onder andere mee met het maken van de jurkjes en broekjes. ActieActie4Kids helpt mee door de gemaakte kleding in containers te verzonden.

Andere genomineerden

Naast Prince Princess Foundation, waren ook Speelplaats De Geest en Lopen tegen Kanker genomineerd. Eerder wonnen zij alle drie de Teylingen Prijs, waar een bedrag van 250 euro aan verbonden is. Met de Teylinger Trofee wint Prince Princess Foundation naast het bedrag van 1.000 euro ook een beeld, 'De Pauw' van Mariska Schomper.

Lees meer in De Teylinger van woensdag 12 december.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>