Logo deteylinger.nl
Burgemeester Carla Breuer (r) is samen met haar Lissese collega Lies Spruit te gast bij het Adamas Inloophuis.
Burgemeester Carla Breuer (r) is samen met haar Lissese collega Lies Spruit te gast bij het Adamas Inloophuis. (Foto: pr.)

Burgemeesters op de koffie bij Adamas Inloophuis

  Zorg & Welzijn

Regio • De burgemeesters van gemeente Lisse en Teylingen kwamen 6 februari op de koffie om kennis te maken met Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep.

"Adamas is een regionale oncologische zorginstelling. Die verbinding willen wij graag bevestigen door de burgemeesters van de omliggende gemeentes plaats te laten nemen in ons Raad van Advies", aldus Annelies Osinga, leidinggevend coördinator Adamas Inloophuis.

Raad van Advies

Op woensdag 6 februari kwamen burgemeester Lies Spruit van gemeente Lisse en burgemeester Carla Breuer van gemeente Teylingen op de koffie bij Adamas. Om kennis te maken met Adamas en het huis te beleven. Maar ook om informatie te krijgen wat Adamas voor hun inwoners en formele zorg (bijvoorbeeld huisartsen) kan betekenen. Een maand geleden, op 10 januari, waren de burgemeesters van de andere gemeenten, Haarlemmermeer, Hillegom, Aalsmeer en Kaag en Braassem, komen lunchen. Deze burgemeesters en Lies Spruit hebben al toegezegd om in de Raad van Advies plaats te nemen. Burgemeester Breuer is voornemens om in de Raad van Advies plaats te nemen.

Verbinding

"Met hun toezegging om in de Raad van Advies te komen zijn wij ontzettend blij. Adamas ontvangt ieder jaar al subsidie van de diverse gemeenten, ongeveer 15 procent van de begroting. Maar de verbinding en dat zij weten wat wij voor hun inwoners kunnen betekenen is net zo belangrijk", vervolgt Osinga. "Dat wij presentaties aanbieden bij onder andere kerken, wijkverpleging en scholen.  Dat er op andere locaties lotgenotengesprekken aangeboden kunnen worden, zoals OncoCare Lisse en scholen. Nuttige informatie waar wij elkaar over kunnen adviseren".   

Meer berichten