Logo deteylinger.nl
In Lisse wordt de inloop bij Salvatori goed bezocht. Het initiatief in Sassenheim staat hier wel los van.
In Lisse wordt de inloop bij Salvatori goed bezocht. Het initiatief in Sassenheim staat hier wel los van. (Foto: Ruth Eppink)

Schuif aan bij nieuw initiatief 'Ontmoeting aan tafel'

  Zorg & Welzijn

Sassenheim • De komende vier maanden wordt één keer per maand op zondagmiddag van 17.00 tot 19.00 uur een maaltijd verzorgd in het gebouw naast de Julianakerk (Julianalaan 6). De maaltijd is niet leeftijd- en kerkgebonden, iedereen mag aanschuiven. Op zondag 24 februari staan de deuren voor de eerste keer open.

Wil de Ruijter en Marijke van den Beld zijn de initiatiefnemers. "Mensen die om wat voor reden ook, regelmatig alleen eten en het gezellig zouden vinden samen met anderen aan tafel te zitten, kunnen op deze zondagmiddag aanschuiven en voor 5 euro een maaltijd gebruiken," vertellen ze. "Vanaf 17.15 uur kunnen bezoekers alvast binnenlopen, om 17.30 uur wordt het eten opgediend. Het menu bestaat uit een kopje soep, een hoofdgerecht en een eenvoudig dessert. De maaltijd wordt afgesloten met een kopje koffie of thee. Er staat een kan water op tafel."

Er is bij deze maaltijd ruimte voor tien mensen. Het is daarom noodzakelijk om vooraf aan te melden via Wil (0252-210289 of wilbalt@kpnmail.nl) of Marijke (0252-217024 of pvandenbeld@online.nl). Aanmelden kan tot woensdag 20 februari.

'Ontmoeting aan tafel' is pilot tot en met de zomer. Bij voldoende animo komt er een vervolg.


'Hoe groen is ons geloof?'

SASSENHEIM n Wat beteken milieuvraagstukken voor christenen? Hebben zij hierin een bijzondere verantwoordelijkheid? En wat betekent het rentmeesterschap van de aarde voor hen? Op die vragen gaat prof. dr. Jan Boersema dinsdag 12 februari in tijdens de thema-avond: 'Hoe groen is ons geloof?'.

Boersema is als hoogleraar verbonden aan het Centrum van Milieuwetenschappen van de Universiteit Leiden. Ook is hij actief lid van de Protestantse Gemeente in Leiden. De afgelopen jaren heeft hij meermalen geschreven over milieukunde en theologie.

De lezing is in de Witte Zaal van de Julianakerk (Julianalaan 6) en begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt 3 euro. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Commissie Vorming & Toerusting van de Raad van Kerken Sassenheim.

Meer berichten