Logo deteylinger.nl
Peter Hulser in gesprek met de dames Keijzer en Siedenburg. | Foto: Piet van Kampen
Peter Hulser in gesprek met de dames Keijzer en Siedenburg. | Foto: Piet van Kampen (Foto: Piet van Kampen)

Liduina is nu Het Gastenhuis

  Zorg & Welzijn

Warmond • Een ongekende drukte op zondag 17 februari in en bij Huize St. Luidina. Honderden bezoekers namen een kijkje tijdens de open dag van het Gastenhuis Warmond. Er waren zelfs verkeersregelaars ingezet om opstoppingen op de Herenweg te voorkomen en de automobilisten te verwijzen naar een parkeerplekje elders in de buurt.

Door Piet van Kampen

Het markante gebouw, dat ooit bewoond werd door zusters en in de loop der jaren dienst deed als verpleeghuis voor senioren, is de afgelopen drie jaren intern verbouwd. Het gebouw is aan de voorzijde intern volledig gestript en omgetoverd tot een moderne huisvesting voor dementerende senioren. Niet alleen voor inwoners uit de gemeente Teylingen maar ook voor hen uit de regio en zelfs uit den lande. Peter Hulser die samen met zijn partner Petra Luttekes als 'zorgechtpaar' de leiding over de nieuwe huisvesting heeft legt het uit. "Vaak wonen kinderen van dementerende ouders hier in de omgeving en dan is het prettig als de ouders verder weg wonen nu hier bij ons kunnen komen wonen."

De eerste bewoners verhuizen op maandag 25 februari naar Het Gastenhuis. Er zijn in eerste instantie vier verhuisdagen. Vanaf 8 maart zullen er ongeveer 34 mensen in Het Gastenhuis wonen.

Lees het hele artikel in De Teylinger van woensdag 20 februari.

Meer berichten