Logo deteylinger.nl
Johan Nouws (voorgrond) komt vertellen over de partnercursus. | Foto: archief
Johan Nouws (voorgrond) komt vertellen over de partnercursus. | Foto: archief (Foto: )

Bijeenkomst: leven met iemand met autisme

  Zorg & Welzijn

Regio • Hoe ziet het leven van de partners van mensen met autisme eruit? Op donderdagavond 7 maart wordt een autismebijeenkomst georganiseerd in Lisse over dit onderwerp. Iedereen die belangstelling heeft voor autisme is welkom.

Leven met autisme is niet gemakkelijk. Niet voor diegene met autisme, maar zeker ook niet voor de partner. Mensen met autisme hebben een enorme behoefte aan structuur: routine, regels en voorspelbaarheid geven houvast en veiligheid. Als partner moet je je daaraan aanpassen en dat kan voor velen een belemmering zijn.

Ervaringsdeskundige

Rachel van der Kwaak zal haar ervaringen komen delen over het dagelijks leven met een partner met ASS. Johan Nouws komt vertellen over een partnercursus voor partners van mensen met ASS of een vermoeden hiervan. Hij is onafhankelijk cliëntondersteuner bij MEE en heeft al meerdere keren een partnercursus gegeven.

Aanmelden

De bijeenkomst is in de grote zaal van dienstencentrum Beukenhof, Eikenlaan 2 in Lisse. De deuren gaan om 19.30 open. Het officiële gedeelte begint om 20.00 uur en eindigt om 21.30 uur. Voorafgaand en na afloop is er een informatiemarkt. Er zijn geen kosten aan deze avond verbonden.

Er wordt wel verzocht vooraf aan te melden. Dat kan via info@welzijnskompas.nl onder vermelding van 'autisme bijeenkomst 7 maart' of via telefoonnummer 0252-757100 (tussen 09.00 uur en 12.30 uur).

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door WelzijnsKompas Hillegom-Lisse, de Nederlandse Vereniging voor Autisme, Stichting MEE en een groep ervaringsdeskundigen.

Meer berichten