Logo deteylinger.nl
Foto: pixabay

Café Over-Leven: Hoe begeleid je kinderen in rouw?

  Zorg & Welzijn

Sassenheim • Het Café Over-Leven staat op zondag 3 maart in het teken van kinderen in rouw. De bijeenkomst is bedoeld voor volwassenen met een rouwend kind in hun omgeving. De bijeenkomst begint om 14.30 uur en is de bibliotheek (Kerklaan 42).

Kinderen die rouwen gaan meestal anders met rouw om dan volwassenen. Voor (kleine) kinderen is de dood soms moeilijk te bevatten. Ondanks dat je niet aan hen ziet dat ze lijden onder het verlies, hebben zij hier vaak wel hulp bij nodig.

Hulpmiddelen

Tijdens deze bijeenkomst wordt besproken hoe volwassenen een kind met rouw kunnen begeleiden in haar/zijn verdriet. Kinderen kunnen hierin vaak beter begeleid worden door het inzetten van creatievere middelen. Deelnemers gaan dit keer dan ook een spel doen, dat gebruikt kan worden als hulpmiddel bij kinderen om hen om te leren gaan met hun vragen over de dood.

Rouw- of verlieservaring

De bijeenkomsten van het Café Over-Leven worden om de zes weken gehouden en zijn bedoeld voor iedereen met een rouw- of verlieservaring. Het is in een vertrouwde omgeving, waar je steun vindt en je verhaal kunt doen, waar tijd en aandacht is voor jouw verlies en verdriet.

Café Over-Leven is gratis toegankelijk. De inloop is vanaf 14.15 uur, de start om 14.30 uur. 

Voor meer informatie, neem contact op met Laura Methorst, lid van de werkgroep en welzijnsadviseur bij Welzijn Teylingen, te bereiken op 0252-231805.

Meer berichten