Logo deteylinger.nl
Foto: CC0/Pixabay

Rouw van ouderen om verlies van partner

  Zorg & Welzijn

Sassenheim • Met het verlies van je partner op latere leeftijd verlies je ook het leven zoals het tot dan toe was. Na –in de meeste gevallen- tientallen jaren met elkaar doorgebracht te hebben komt een dag dat één van de twee er alleen voor komt te staan. Op zondag 14 april is het Rouw- en Verliescafé Over-Leven en staat de rouw van ouderen om het verlies van de partner centraal. De bijeenkomst is in de bibliotheek (Kerklaan 42) en start om 14.30 uur. De toegang is gratis.

Maakt het het verdriet minder erg als je partner een respectabele leeftijd heeft bereikt? Of is het juist moeilijker omdat je het laatste stukje alleen moet gaan doen en mis je je partner juist hierin erg?

Wat kan een welzijnsadviseur betekenen als je als op oudere leeftijd je partner verliest? Welke wegen kan men het beste bewandelen als er verlies aan zit te komen? Wie kan hierin nog meer ondersteunen? Wat als er geen mantelzorgers zijn? Deze en nog veel meer vragen over dit onderwerp kunnen tijdens deze bijeenkomst gesteld worden aan welzijnsadviseur Laura Methorst van Welzijn Teylingen.

Café Over-Leven

De bijeenkomsten van het Café Over-Leven zijn bedoeld voor iedereen met een rouw- of verlieservaring, die steun wil vinden. Het is in een vertrouwde omgeving, waar tijd en aandacht is. Iedereen die rouwt is hartelijk welkom. Het is een plek waar je verdriet er mag zijn, waar je zonder gêne kunt vertellen hoe het je vergaat, waar je door lotgenoten vaak beter begrepen wordt.

Voor meer informatie, neem contact op met Laura Methorst, lid van de werkgroep en welzijnsadviseur bij Welzijn Teylingen, te bereiken op 0252-231805.

Meer berichten