Logo deteylinger.nl
Foto: pr.

Nieuwe groep vrijwilligers voor Hospice Duin- en Bollenstreek

  Zorg & Welzijn

Sassenheim • Het Hospice Duin- en Bollenstreek kan negen nieuwe vrijwilligers in het team verwelkomen. Recent hebben zij de basiscursus afgesloten en het bijbehorende certificaat ontvangen.

De vrijwilligers (foto onder) hebben de basiscursus gevolgd van de landelijke vereniging van Vrijwilligers in de Palliatieve Terminale Zorg, de VPTZ. Deze cursus wordt door de eigen coördinatoren Yvonne Uljee en Liane Heuzen gegeven. De cursus bestaat uit twee aaneengesloten (vooral theorie) dagen, gevolgd door een dagdeel praktische vaardigheden en een terugkomavond. Voorafgaand aan de training loopt de cursist mee om te ontdekken of het werk in het hospice is wat hij of zij ervan verwacht.

Thuiszorg

Het hospice heeft een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Niet alleen in het hospice ontvangen gasten vrijwilligerszorg. Ook in de thuissituatie kunnen vrijwilligers ingezet worden om mantelzorgers te ontlasten en ondersteuning te bieden zodat zij de zorg aan hun dierbare kunnen volhouden.

Gelachen en gehuild

Het Hospice Duin- en Bollenstreek is inmiddels een bekende plek in de Bollenstreek. Velen kennen het gebouw, waarbij er niet te zien is dat er mensen verblijven die nog maar kort te leven hebben. En dat is precies de bedoeling, want er wordt een huiselijke omgeving geboden aan mensen in hun laatste levensfase. Er wordt dus gelachen zowel als gehuild en het is er naast rustig en sereen ook vaak gezellig.

Ook zorgvrijwilliger worden? Neem dan contact op met de coördinator via 0252-227139.


Meer berichten