Logo deteylinger.nl
Jacqueline Eenens (links) en Jacqueline van Heteren organiseren op 9 januari 2019 de herfsteditie van het Boezemcafé voor vrouwen die geraakt zijn door borstkanker.
Jacqueline Eenens (links) en Jacqueline van Heteren organiseren op 9 januari 2019 de herfsteditie van het Boezemcafé voor vrouwen die geraakt zijn door borstkanker. (Foto: pr./Luisa de Bruin)

Boezemcafé, ontmoetingsplaats voor vrouwen met borstkanker

  Zorg & Welzijn

Warmond • Het Boezemcafé van de Duin- en Bollenstreek en Leiden opent dit jaar voor de tweede keer haar deuren. Op woensdag 10 april van 10.00 tot 12.30 uur kunnen vrouwen in het pop-up café aan de Herenweg 101 in Warmond elkaar ontmoeten. Hier kunnen zij op een vrije manier een gesprek met elkaar hebben over borstkanker en de gevolgen daarvan. De toegang is gratis.

Het Boezemcafé is opgericht in 2018 en is een initiatief van borstkankercoach Jacqueline Eenens uit Oegstgeest en schoonheidsspecialiste en masseuse Jacqueline van Heteren uit Warmond.

Het Boezemcafé is een pop-up café dat is opgezet als een ontmoetingsplek waar vrouwen op een open en vrije manier met elkaar een gesprek kunnen hebben over borstkanker en de gevolgen daarvan. Hier kunnen vrouwen inlopen, met elkaar in contact komen, elkaar vragen stellen, tips geven en wellicht helpen met raad of met daad. Het is prettig als je je ervaringen op dit gebied ergens en met iemand kunt delen die weet waar je over praat. Contact met een lotgenote kan hierbij belangrijk zijn. Daarvoor is het Boezemcafé opgericht.

Fit blijven en worden

Een professional op het gebied van borstkankerzorg zal mee koffiedrinken. Deze keer is dat Maureen Jansen, oncologisch fysiotherapeute uit Oegstgeest. Zij beantwoordt graag onder de koffie voorkomende vragen over fit blijven/worden bij of na borstkanker.

Bezoekers zijn welkom, alleen of met een (boezem)vriendin. Naast de koffie en thee, wordt huisgemaakte taarten geserveerd. Na afloop staat voor iedere gast een goodiebag klaar. Bezoekers kunnen gewoon binnenlopen, de deur staat open.

Toegang is gratis en aanmelden kan via boezemcafe@gmail.com of Facebook, maar hoeft niet. Voor meer informatie, kijk op www.boezemcafe.nl en https://www.facebook.com/boezemcafe/.

Meer berichten