Logo deteylinger.nl
Foto: CC0

Voorkom financieel misbruik van ouderen

  Zorg & Welzijn

Voorhout • Seniorenvereniging Teylingen organiseert op dinsdag 23 april een themamiddag in De Verdieping (Dr. Aletta Jacobslaan 1) over het voorkomen van financieel misbruik van ouderen. Notaris Miranda Heemskerk vertelt geïnteresseerden vanaf de start om 14.00 uur hoe ze het kunnen herkennen en voorkomen. De toegang is gratis.

Financieel misbruik is het ongepast gebruik maken van de bezittingen van een ander. Het begint vaak klein en lijkt onschuldig: het doen van een boodschap en met de pinpas gelijk wat eigen boodschappen afrekenen, maar financiële uitbuiting en ongewenste bemoeienis met geldzaken komt steeds vaker voor. Voorbeelden zijn diefstal van geld of sieraden, pinpasfraude en misbruik van machtigingen.

Lokale Alliantie Teylingen

De bijeenkomst is onderdeel van de Lokale Alliantie Teylingen tegen financieel misbruik van senioren. De toenemende kwetsbaarheid van deze groep is aanleiding geweest tot het vormen van een lokale alliantie met een groot aantal hulpverleners. Het doel van de alliantie is het geven van voorlichting over het voorkomen van financieel misbruik.

De toegang is voor alle ouderen van KBO Teylingen.

Meer berichten