Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Sassenheim

Interactieve lezing over beelddenken bij kinderen

  Zorg & Welzijn

Sassenheim • Tijdens de interactieve lezing 'Dit is beelddenken!', op dinsdag 28 mei om 19.30 uur in de bibliotheek (Kerklaan 42) neemt Lisette Castelein bezoekers mee in de wereld van beelddenkers. Met haar ervaring uit het basisonderwijs en haar werk voor haar eigen praktijk weet ze als geen ander hoe het voor een beelddenkend kind is om vast te lopen op school. Haar kennis zet zij in om deze kinderen binnen korte tijd succesvol vooruit te helpen.

Een grote groep kinderen heeft de voorkeur voor visueel leren; de beelddenkers. Ze worden soms niet tijdig (h)erkend en er kunnen dan leerproblemen ontstaan. Het is daarom belangrijk de beelddenker tijdig te herkennen én erkennen in zijn of haar manier van informatie verwerken en vormt de kern van deze lezing.

Informatieverwerking
Je zult gaan ervaren wat beelddenken inhoudt en wat deze groep nodig heeft om verder te komen in het leerproces. Hierbij wordt dieper ingegaan op de informatieverwerking en worden hardnekkige mythes over beelddenken de wereld uit geholpen. Je gaat naar huis met concrete tips die de volgende dag al thuis of in de klas toe te passen zijn. 

Sinds 2007 werkt Lisette Castelein in het basisonderwijs en heeft zij sinds 2004 haar eigen praktijk voor Remedial Teaching.

Kaarten kosten 3,50 euro voor leden en 5 euro voor niet leden en zijn te koop in alle vestigingen van bibliotheek Bollenstreek of via www.bibliotheekbollenstreek.nl

Meer berichten